Print opties

Sluiten

Loaded fries Griekse stijl

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de voorgebakken friet met de helft van de olijfolie, 1/3 van de kruidenmix voor gyros en de helft van het knoflookpoeder. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 tot 25 min. in de oven. Schep halverwege om.
2
Snijd ondertussen de komkommer in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Pluk de takjes peterselie en hak 1/3 fijn. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, gehakte peterselie en de rest van het knoflookpoeder.
3
Snijd de aubergine over de lengte in plakken van ongeveer 1 cm en vervolgens in reepjes. Meng de aubergine met de rest van de gyroskruiden en ¼ van de olijfolie. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 15 min. rondom bruin en gaar. Schep regelmatig om.
4
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pel de rode ui en snijd in ringen. Halveer de olijven en verwijder de pit. Verkruimel de feta.
5
Verdeel de frietjes over de borden. Verdeel de aubergine gyros, cherrytomaten, rode ui, olijven en feta over de frietjes. Maak af met wat blaadjes peterselie. Serveer met de komkommer-knoflooksaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.