Een vegetarisch gerecht bereiden op de barbecue is helemaal niet lastig. En al helemaal niet met dit recept voor naanbrood gevuld met gegrilde groenten. De groenten worden goed op smaak gebracht met heerlijke kruiden en daarna gegrild op de barbecue. Het naanbrood vul je met dit groentemengsel en top je af met een frisse yoghurtdip. Een heerlijk vegetarisch gerecht met een Midden-Oosters tintje.
Bij barbecue denken veel mensen aan het grillen van veel vlees en vis. Maar wat nou als je vegetarisch bent of vegetariërs te eten krijgt? Of wil je liever gewoon eens vegetarisch barbecueën? Veel mensen weten dat niet wat ze moeten serveren, maar zo lastig is het helemaal niet. Ten eerste zijn er tegenwoordig natuurlijk erg veel vleesvervangers te verkrijgen in de supermarkten. Er zijn zelfs barbecue schappen gevuld met vleesvervangers speciaal voor op de barbecue. Maar je kan ook zelf creatief aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan fruit op de barbecue, goed gekruide maïskolven of zelfs kaasfondue.
Weet je zelf niet zo goed wat lekker is voor een vegetarische barbecue of wil je wat meer houvast? Dan hebben wij een aantal vegetarische barbecue recepten voor je. Natuurlijk kan je dit recept voor naanbrood met gegrilde groente eens proberen. Maar een gemarineerde aubergine steak van de barbecue is ook érg lekker. En zoals we al zeiden is fruit ook heerlijk als je het grilt op de barbecue. Deze gepofte mango met mozzarella smaakt heerlijk zomers en zullen zelfs in de smaak vallen bij de échte carnivoren. En voor wie wel durft te experimenteren met vegetarische recepten op de barbecue moet dit recept voor halloumi met koffierub eens proberen. De koffierub zorgt voor een diepe, donkere smaak. Heerlijk in combinatie met de zoute kaas. Wil je meer vegetarische receptinspiratie? Klik dan hier!
Bij een smaakvol gerecht, past een wijn met karakter. Wil je graag een witte wijn drinken bij dit barbecue gerecht? Kies voor de San Silvano Chardonnay. Een complexe wijn met houtrijping en een volle smaak.
Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!
Naanbrood is een platbrood dat veel wordt gegeten in de Indiase keuken en ook populair is in andere delen van Azië en het Midden-Oosten. Het brood wordt traditioneel gebakken in een tandoor-oven en heeft een zachte, luchtige textuur. Naanbrood wordt meestal gemaakt van tarwebloem en yoghurt of melk.
Naanbrood wordt vaak gegeten met verschillende gerechten, zoals curry’s, tandoori kip, kebab of andere gegrilde gerechten. Het kan ook worden gebruikt als wrap voor vlees, groenten en sauzen. Naanbrood kan ook worden belegd met kaas en kruiden voor een snelle snack.
Naanbrood kan op smaak worden gebracht met verschillende kruiden en specerijen, zoals knoflook, komijn, koriander, nigella-zaden, sesamzaadjes of fenegriek. Deze kruiden kunnen worden toegevoegd aan het deeg of worden gebruikt als topping voor het brood voordat het wordt gebakken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment