naan met gegrilde groenten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Naanbrood gevuld met BBQ groenten en frisse yoghurt dip

Een vegetarisch gerecht bereiden op de barbecue is helemaal niet lastig. En al helemaal niet met dit recept voor naanbrood gevuld met gegrilde groenten. De groenten worden goed op smaak gebracht met heerlijke kruiden en daarna gegrild op de barbecue. Het naanbrood vul je met dit groentemengsel en top je af met een frisse yoghurtdip. Een heerlijk vegetarisch gerecht met een Midden-Oosters tintje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept naanbrood gevuld met bbq groenten en frisse yoghurt dip

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verhit de barbecue tot een temperatuur van ongeveer 220⁰C, gebruik hiervoor de ingebouwde thermometer van de barbecue of een losse oventhermometer.
2
Snijd ondertussen de groenten. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik en snijd de champignons in kwarten. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
3
Pel de knoflook en pluk de blaadjes van de takjes oregano en hak beide grof. Meng de courgette, paprika en champignons met de olijfolie, gehakte knoflook en oregano.
4
Vet het barbecuerooster goed in, zodat de groenten niet plakken tijdens het grillen. Gril de courgette en paprika 4-6 min. aan beide kanten. Gril de champignons in ongeveer 10 min. rondom gaar.
5
Maak ondertussen de yoghurtdip. Pers hiervoor de halve limoen uit en meng het met de Griekse yoghurt en het knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout.
6
Hak de gegrilde groenten grof, meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
7
Gril het naanbrood op de barbecue, ongeveer 30 sec. per kant. Neem het naanbrood in de hand als een taco en schep er de gegrilde groenten in. Maak af met een flinke schep yoghurtdip.

Vegetarische BBQ

Bij barbecue denken veel mensen aan het grillen van veel vlees en vis. Maar wat nou als je vegetarisch bent of vegetariërs te eten krijgt? Of wil je liever gewoon eens vegetarisch barbecueën? Veel mensen weten dat niet wat ze moeten serveren, maar zo lastig is het helemaal niet. Ten eerste zijn er tegenwoordig natuurlijk erg veel vleesvervangers te verkrijgen in de supermarkten. Er zijn zelfs barbecue schappen gevuld met vleesvervangers speciaal voor op de barbecue. Maar je kan ook zelf creatief aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan fruit op de barbecue, goed gekruide maïskolven of zelfs kaasfondue.

Vegetarische recepten voor de BBQ

Weet je zelf niet zo goed wat lekker is voor een vegetarische barbecue of wil je wat meer houvast? Dan hebben wij een aantal vegetarische barbecue recepten voor je. Natuurlijk kan je dit recept voor naanbrood met gegrilde groente eens proberen. Maar een gemarineerde aubergine steak van de barbecue is ook érg lekker. En zoals we al zeiden is fruit ook heerlijk als je het grilt op de barbecue. Deze gepofte mango met mozzarella smaakt heerlijk zomers en zullen zelfs in de smaak vallen bij de échte carnivoren. En voor wie wel durft te experimenteren met vegetarische recepten op de barbecue moet dit recept voor halloumi met koffierub eens proberen. De koffierub zorgt voor een diepe, donkere smaak. Heerlijk in combinatie met de zoute kaas. Wil je meer vegetarische receptinspiratie? Klik dan hier!

Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Bij een smaakvol gerecht, past een wijn met karakter. Wil je graag een witte wijn drinken bij dit barbecue gerecht? Kies voor de San Silvano Chardonnay. Een complexe wijn met houtrijping en een volle smaak.

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Wat is naanbrood en waar komt het vandaan?

Naanbrood is een platbrood dat veel wordt gegeten in de Indiase keuken en ook populair is in andere delen van Azië en het Midden-Oosten. Het brood wordt traditioneel gebakken in een tandoor-oven en heeft een zachte, luchtige textuur. Naanbrood wordt meestal gemaakt van tarwebloem en yoghurt of melk.

Wat eet je bij naanbrood?

Naanbrood wordt vaak gegeten met verschillende gerechten, zoals curry’s, tandoori kip, kebab of andere gegrilde gerechten. Het kan ook worden gebruikt als wrap voor vlees, groenten en sauzen. Naanbrood kan ook worden belegd met kaas en kruiden voor een snelle snack.

Welke kruiden in naanbrood?

Naanbrood kan op smaak worden gebracht met verschillende kruiden en specerijen, zoals knoflook, komijn, koriander, nigella-zaden, sesamzaadjes of fenegriek. Deze kruiden kunnen worden toegevoegd aan het deeg of worden gebruikt als topping voor het brood voordat het wordt gebakken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?