naan met gegrilde groenten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Naanbrood gevuld met BBQ groenten en frisse yoghurt dip

Een vegetarisch gerecht bereiden op de barbecue is helemaal niet lastig. En al helemaal niet met dit recept voor naanbrood gevuld met gegrilde groenten. De groenten worden goed op smaak gebracht met heerlijke kruiden en daarna gegrild op de barbecue. Het naanbrood vul je met dit groentemengsel en top je af met een frisse yoghurtdip. Een heerlijk vegetarisch gerecht met een Midden-Oosters tintje.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept naanbrood gevuld met bbq groenten en frisse yoghurt dip

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
1
Verhit de barbecue tot een temperatuur van ongeveer 220⁰C, gebruik hiervoor de ingebouwde thermometer van de barbecue of een losse oventhermometer.
2
Snijd ondertussen de groenten. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik en snijd de champignons in kwarten. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
3
Pel de knoflook en pluk de blaadjes van de takjes oregano en hak beide grof. Meng de courgette, paprika en champignons met de olijfolie, gehakte knoflook en oregano.
4
Vet het barbecuerooster goed in, zodat de groenten niet plakken tijdens het grillen. Gril de courgette en paprika 4-6 min. aan beide kanten. Gril de champignons in ongeveer 10 min. rondom gaar.
5
Maak ondertussen de yoghurtdip. Pers hiervoor de halve limoen uit en meng het met de Griekse yoghurt en het knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout.
6
Hak de gegrilde groenten grof, meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
7
Gril het naanbrood op de barbecue, ongeveer 30 sec. per kant. Neem het naanbrood in de hand als een taco en schep er de gegrilde groenten in. Maak af met een flinke schep yoghurtdip.

Vegetarische BBQ

Bij barbecue denken veel mensen aan het grillen van veel vlees en vis. Maar wat nou als je vegetarisch bent of vegetariërs te eten krijgt? Of wil je liever gewoon eens vegetarisch barbecueën? Veel mensen weten dat niet wat ze moeten serveren, maar zo lastig is het helemaal niet. Ten eerste zijn er tegenwoordig natuurlijk erg veel vleesvervangers te verkrijgen in de supermarkten. Er zijn zelfs barbecue schappen gevuld met vleesvervangers speciaal voor op de barbecue. Maar je kan ook zelf creatief aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan fruit op de barbecue, goed gekruide maïskolven of zelfs kaasfondue.

Vegetarische recepten voor de BBQ

Weet je zelf niet zo goed wat lekker is voor een vegetarische barbecue of wil je wat meer houvast? Dan hebben wij een aantal vegetarische barbecue recepten voor je. Natuurlijk kan je dit recept voor naanbrood met gegrilde groente eens proberen. Maar een gemarineerde aubergine steak van de barbecue is ook érg lekker. En zoals we al zeiden is fruit ook heerlijk als je het grilt op de barbecue. Deze gepofte mango met mozzarella smaakt heerlijk zomers en zullen zelfs in de smaak vallen bij de échte carnivoren. En voor wie wel durft te experimenteren met vegetarische recepten op de barbecue moet dit recept voor halloumi met koffierub eens proberen. De koffierub zorgt voor een diepe, donkere smaak. Heerlijk in combinatie met de zoute kaas. Wil je meer vegetarische receptinspiratie? Klik dan hier!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via