Ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Zet in een pan net onder water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Kook de koolrabi in ongeveer 10 min. gaar.
2
Pel en snipper intussen de ui en hak de knoflook fijn. Snijd ¼ van de appel in halve maantjes, snijd de rest in kleine blokjes.
3
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui en de knoflook 2 min. aan. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en zout.
4
Schep het gehakt onder in een ovenschaal. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rest van de ui, rode kool, appelblokjes en kaneel toe en bak 5 min. Voeg de honing toe en meng goed door. Schep de rode kool op het gehakt in de ovenschaal.
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de koolrabi af en pureer met behulp van een pureestamper. Meng de melk en nootmuskaat door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de rode kool.
6
Meng de geraspte kaas met het amandelmeel. Verdeel dit over de ovenschotel en leg tot slot de plakjes appel erop. Bak de ovenschotel 30 min. in de oven.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.