In samenwerking met:
Pappa Al Pomodoro Met Courgette En Munt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Pappa al pomodoro met courgette en munt

Wist je dat je heel veel kan doen met restjes brood? Maak bijvoorbeeld deze Italiaanse broodsoep genaamd ‘pappa al pomodoro’! Heerlijk met extra courgette en munt. Bij dit recept is de regel: hoe ouder het brood, hoe smaakvoller de soep!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pappa al pomodoro met courgette en munt

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Gebruik je ongesneden brood, snijd het dan in plakken. Bak ca. 15 min. in de oven en laat afkoelen.
2
Pel en snipper ondertussen de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Snijd ondertussen de courgettes in halve plakjes en pel en snijd de knoflook fijn.
3
Voeg de courgette en ¾ van de knoflook toe aan de ui en bak nog 3 min. Voeg de gepelde tomaten inclusief vocht toe en laat met de deksel op de pan 15 min. koken.
4
Haal de deksel van de pan en kneus de courgette en tomaten met de pureestamper. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook.
5
Scheur het brood in stukjes en voeg samen met de overige knoflook toe. Laat al roerend 3-5 min. op laag vuur koken tot het brood zachter wordt en je een dikke soep krijgt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de muntblaadjes fijn en meng erdoor. Verdeel over borden en besprenkel met de overige olie.

Rest tip: heb je nog oud brood in huis? Dat kan prima gebruikt worden in dit vegetarische recept.

Combinatietip: lekker met Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Variatietip: in plaats van munt kun je ook andere restjes kruiden gebruiken, zoals peterselie of basilicum.

Heerlijke soepen met courgette

De warme dagen vragen om lekkere en frisse soepen. Van die soepen vol van smaak met een verfrissende ondertoon. Eén van de ingrediënten die vaak voorkomt in dit soort soepen is courgette. De smaak van courgette is niet overheersend, het past bij allerlei soorten kruiden en het is een gemakkelijke groente om aan de soep toe te voegen zodat je gemakkelijk aan je dagelijkse portie groenten komt. Onze favoriete soepen met courgette zetten we op een rijtje:

  1. Courgettesoep: met courgette maak je gemakkelijk deze smaakvolle courgettesoep. Heerlijk om te serveren als voorgerecht, voor de lunch of als een lichte avondmaaltijd. Deze soep bewijst dat je helemaal niet veel ingrediënten nodig hebt om er al wat lekkers van te maken!
  2. Courgette-venkelsoep: een goedgevulde soep valt vaak wat zwaarder op de maag wanneer je niet zoveel honger hebt. Deze courgette-venkelsoep is zo’n soepje die dan ideaal is om te maken. Licht op de maag maar tegelijkertijd toch vullend door de courgette, venkel, knoflookcroutons en tuinkers.
  3. Groene groentesoep: wil je een soep met nog meer groenten? Maak dan deze groentesoep met broccoli, peri en courgette. Een gezond recept boordevol groenten en vezels dat we compleet maken met frisse munt, knapperige pijnboompitten en nog wat bleekselderij.

 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via