Print opties

Sluiten

Pappardelle in limoncello roomsaus met krokante pancetta

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verhit een koekenpan zonder boter en bak hierin de pancetta krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en hak daarna tot kruim. Zet weg tot gebruik.
2
Rasp een kwart van de citroen, alleen het gele van de schil, en pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Schenk de olijfolie in de pan waarin je de pancetta hebt gebakken. Fruit de knoflook 10 sec. aan en schenk vervolgens de room en een kwart van het citroensap erbij. Roer de Parmezaanse kaas en tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de roomsaus vijf min. op laag vuur zacht koken. Roer in de laatste twee minuten de limoncello erdoor.
3
Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer daarna de limoncello saus erdoor.
4
Verdeel de limoncello pasta over de borden in mooie torentjes. Scheur de burrata over de pasta en top af met citroenrasp, de extra vierge olijfolie en pancetta kruim.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.