De Italiaanse keuken is en blijft één van onze favoriete keukens! Voor een heerlijke pasta kun je ons midden in de nacht wakker maken. Jou ook? Maak dan zeker eens deze pasta met garnalen met een heerlijke, romige saus. De chilivlokken voegen een pitje toe aan het gerecht, waardoor het heel smaakvol wordt.
Met pasta kun je eindeloos variëren. Dat maakt het juist zo leuk! Daardoor zijn er ontelbaar veel verschillende pastagerechten. Laten we beginnen met de iconische spaghetti bolognese, een rijke tomatensaus met gehakt, uien en kruiden, geserveerd bovenop lange slierten pasta. Een andere klassieker is pasta Alfredo. Dit is een pasta in een romige saus van Parmezaanse kaas. Wij serveren het gerecht met een mals stukje kip, maar ook zonder vlees is dit gerecht superlekker.
Voor zeevruchtenliefhebbers is er linguine met vongole, een schotel met venusschelpen, knoflook, olijfolie en rode peper. Een andere smakelijke optie is scampi pasta, waarbij grote garnalen worden gebakken met knoflook, witte wijn en kruiden, en geserveerd bovenop linguine.
Ravioli, gevulde pasta, biedt talloze mogelijkheden. Spinazie en ricotta ravioli met boter en salie is een verfijnde keuze, terwijl vlees- of paddenstoelenvullingen voor een stevigere smaak zorgen.
Penne alla wodka, een romige tomaten- en wodkasaus met penne pasta, is een favoriet in Italiaans-Amerikaanse keukens. Voor vegetariërs is er pesto pasta, gemaakt met basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie, vermengd met spaghetti. Of probeer pasta primavera, een mix van seizoensgroenten en pasta in een lichte saus.
Het maakt niet uit welke pasta je kiest; ze bieden allemaal een heerlijke en bevredigende maaltijd. Pasta’s zijn een eindeloos canvas voor creativiteit in de keuken en laten zien hoe de Italiaanse keuken de wereld heeft veroverd met zijn tijdloze smaken en eenvoudige elegantie. Of je nu van traditioneel houdt of graag nieuwe smaakcombinaties probeert, pasta heeft voor elk wat wils.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment