Pittige Toscaanse pasta met kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Pittige Toscaanse pasta met kip

Er zijn een aantal ingrediënten waar ze in het prachtige Toscane, een regio in midden Italië, dol op zijn. Van zongedroogde tomaten en spinazie tot een volle room. Dit zijn dan ook de basis ingrediënten van deze Toscaanse pasta, een heerlijk romig gerecht met een spicy twist!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pittige toscaanse pasta met kip

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Hak de helft van de zongedroogde tomaten fijn. Pluk de takjes oregano. Snijd de kipdijfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.
2
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten een kopje van het kookvocht.
3
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipdijfilet toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, chilivlokken, oregano en gehakte zongedroogde tomaten toe en bak 2 min. mee.
4
Voeg het kookvocht van de pasta en de mascarpone toe en roer door tot een egale saus. Kook 5 min. door op laag vuur. Voeg de gekookte pasta, spinazie en de rest van de zongedroogde tomaten toe en kook 2 min. door.
5
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Serveer de pasta met de Parmezaanse kaas.

Gerechten uit de regio Toscane

Iedereen is wel bekend met klassieke recepten uit de Italiaanse keuken. Pasta, pizza, bruschetta, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar ben je ook bekend met klassiekers uit de regio van Toscane? Wij zetten een aantal heerlijke recepten voor je op een rijtje.

Pittige Toscaanse pasta met kip

Eén van onze favorieten is deze heerlijke Toscaanse pasta met kip. Door de toevoeging van chilivlokken krijgt de pasta een pittige twist. De zelfgemaakte saus van mascarpone, wat kookvocht en allerlei soorten kruiden zorgen ervoor dat het geheel heerlijk romig wordt. Een pasta die je moet proberen! Tip: probeer ook eens een van onze romige lasagne recepten wanneer je fan bent van romige gerechten.

Toscaanse salade van groene asperges met burrata en frambozen

Een ander verrukkelijk Toscaans recept is deze frisse salade van groene asperges. De asperges worden gebakken, waardoor ze lekker knapperig zijn. Samen met de geroosterde pijnboompitten, romige burrata en zoete frambozen heb je allerlei verschillende smaken in je mond wanneer je een hap neemt. Er ontstaat een echte smaakexplosie in de mond! Serveer deze salade op een zomerse dag om te genieten van een lichte maaltijd.

Toscaanse zalm met tagliatelle en babyspinazie

Nog een heerlijke pasta uit Toscane die je wilt proberen: zalm met tagliatelle en babyspinazie. De basis van deze Toscaanse zalm is de zalmfilet kort aanbakken om het vervolgens verder te garen in een romige tomatensaus. Niet alleen lekker, maar ook een leuke variatie om je zalm te bereiden. In dit recept gebruiken we Parmezaanse kaas. Hoewel dit volgens Italiaanse etiquette echt not done is, voegen wij het stiekem tóch toe. Zo is het recept nét wat romiger!

Meer pasta inspiratie

Naast pasta’s en andere gerechten uit de regio Toscane, kent Italië natuurlijk nog veel meer heerlijke pasta’s uit het hele land. Wat dacht je van deze bucatini pasta Siciliana, een heerlijke spaghetti puttanesca of een klassieker van pasta pesto? Bekijk hier alle pasta recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via