Toscaanse Zalm Met Tagliatelle En Babyspinazie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Toscaanse zalm met tagliatelle en babyspinazie

Zalmfilet kort aanbakken en vervolgens verder garen in een heerlijk romige tomatensaus; dat is de basis van Toscaanse zalm. Een erg leuke pasta om eens te proberen en mee te variëren! Wist je dat Parmezaanse kaas volgens de Italiaanse etiquette écht not done is? Voor dit recept maken we heel graag een uitzondering. Proef zelf maar, dan begrijp je waarom we de Parmezaanse kaas hier wél aan toevoegen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept toscaanse zalm met tagliatelle en babyspinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de grote zongedroogde tomaten fijn, laat de kleine heel.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet 2 tot 3 min. aan op de bovenkant van de filet. Schep uit de pan.
3
Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak 2 min. mee. Voeg de groentebouillon toe en laat 2 min. doorkoken. Voeg de kookroom, mascarpone, tomatensaus en zalmfilets toe, draai het vuur laag en laat 10 min. rustig doorkoken.
4
Bereid ondertussen de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Rasp de Parmezaanse kaas grof.
5
Neem de zalmfilets uit de saus en voeg de spinazie toe. Laat in 1 min. slinken. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de tagliatelle toe en roer goed door.
6
Verdeel de tagliatelle over de borden. Verdeel de zalmfilets op de tagliatelle en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken

Toscaanse zalm is een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken, dat bestaat uit zalmfilet gebakken in een saus van tomaten, olijfolie, knoflook en ui. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een kruidige en hartige smaak die perfect past bij de zachte smaak van de zalm. Het gerecht wordt vaak geserveerd met pasta, aardappelpuree of een frisse salade. Toscaanse zalm is een gezonde keuze, omdat zalm rijk is aan omega-3 vetzuren en andere gezonde voedingsstoffen. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook een perfecte optie voor een gezonde en smaakvolle maaltijd. Wat wil je nog meer?

Ontdek de lekkerste pastagerechten

Pastagerechten zijn een favoriet onder veel mensen en er zijn talloze variaties en smaken om uit te kiezen. Zo is er bijvoorbeeld de klassieke spaghetti bolognese, gemaakt van spaghetti met een tomatensaus op basis van gehakt, ui, knoflook en kruiden. Een andere favoriet is pasta carbonara, een romige pasta gemaakt met eieren, room, spek en Parmezaanse kaas. Voor liefhebbers van vis is er de linguine alle vongole, een pasta met verse venusschelpen, knoflook, tomaten en kruiden. Of ga je toch liever voor de pasta pesto? Een heerlijk recept met gebakken feta en broccoli.

Maar er zijn nog veel meer pastagerechten om te ontdekken, zoals de lasagne, gevulde ravioli of cannelloni. Vegetariërs kunnen genieten van een heerlijke pasta pesto, gemaakt met verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Of kies voor een romige pasta met champignons en spinazie, of een tomaten-paprika saus met gegrilde groenten. Voor de liefhebbers van pikant eten is er de pasta arrabbiata, gemaakt met een pittige tomatensaus en rode peper.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via