Bucatini pasta Siciliana
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Bucatini pasta Siciliana

Een heerlijke pasta geïnspireerd op de Siciliaanse keuken: ‘Pasta con le Sarde’, oftewel pasta met sardines. Op Sicilië wordt deze pasta gemaakt met wilde venkel, die daar volop groeit. Deze venkel is geen grote knol zoals wij hem kennen, maar heeft juist lange stengels met heel veel groen eraan. De smaak is te vergelijken met de venkel die je hier terugvindt, maar de Siciliaanse venkel heeft nog wat meer anijs- en mentholtinten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bucatini pasta siciliana

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Zet een grote pan water op voor de pasta. Pel de knoflook. Rasp de pecorino. Pluk de peterselie en basilicum.
2
Maal de amandelen grof in de foodprocessor. Voeg 2/3 van de zongedroogde tomaten, knoflook, de helft van de pecorino, 2/3 van de platte peterselie en de helft van de basilicum toe en maal tot een grove pasta. Voeg beetje bij beetje wat olie van de sardines toe om het smeuïg te maken.
3
Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in grove stukken. Kook de venkel 2 min. in de pan voor de pasta. Kook vervolgens de pasta in hetzelfde water volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten een klein kopje pastawater.
4
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sardines en ansjovis toe en bak 2 min. aan. Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee. Voeg de zongedroogde tomatenpesto en een klein beetje pastawater toe tot het geheel net vloeibaar is.
5
Voeg de bucatini pasta en de rest van de zongedroogde tomaten toe en roer door de saus.
6
Serveer de pasta met de rest van de pecorino. Maak het gerecht af met de platte peterselie en basilicum.

Gerechten uit de Siciliaanse keuken

De Siciliaanse keuken is een heerlijke en diverse culinaire keuken die teruggaat tot eeuwenoude invloeden van verschillende culturen. Met zijn ligging in het hart van de Middellandse Zee heeft Sicilië een schat aan verse ingrediënten, zoals zeevruchten, citrusvruchten, olijven en aromatische kruiden. Deze ingrediënten vormen de basis voor smaakvolle gerechten die de ziel van het eiland weerspiegelen. Iets wat je terugproeft wanneer je een bezoek brengt aan het eiland.

Een van de beroemdste Siciliaanse gerechten is arancini, gefrituurde balletjes gevuld met rijst, tomatensaus, vlees en kaas. Deze smakelijke snack is perfect als voorgerecht of als snack tussendoor. Wij hebben een heerlijke paddenstoelen arancini voor je klaarstaan die je moet proberen! Een andere favoriet is caponata, een smaakvolle salade gemaakt van aubergine, tomaten, olijven, kappertjes en selderij, op smaak gebracht met azijn en suiker. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht of als topping op gegrild brood.

Pasta is een niet te missen onderdeel van de Siciliaanse keuken. Een klassieker is pasta alla Norma, gemaakt met verse tomatensaus, gebakken aubergine, ricotta salata en basilicum. Dit gerecht is een ode aan de beroemde opera ‘Norma’ van Vincenzo Bellini en is een ware smaaksensatie. Ook de Pasta con le Sarde zie je vaak terug in restaurants op Sicilië. Met slecht een paar ingrediënten creëren ze een verrukkelijke pasta. Natuurlijk mag de bekende pasta pesto ook niet ontbreken.

Voor liefhebbers van zoete lekkernijen is cannoli een must-try. Dit zijn knapperige buisjes gevuld met zoete ricotta, soms vermengd met chocolade, gekonfijt fruit of pistachenoten. Het is een verleidelijk dessert dat de perfecte afsluiting vormt van een Siciliaanse maaltijd. Probeer ook eens deze cannoli gevuld met speculoos. Een smakelijke lekkernij waarmee je je gasten verrast!

Of je nu geniet van hartige gerechten of zoete verleidingen, de Siciliaanse keuken biedt een rijke en gevarieerde culinaire ervaring die je smaakpapillen zal verrassen en verwennen. Proef de authentieke smaken van dit prachtige eiland en laat je meevoeren naar de zonnige kusten van Sicilië.

Meer pasta recepten

Wil je nog meer verrukkelijke pasta recepten? De mogelijkheden met een pasta zijn namelijk eindeloos! Bekijk alle pasta recepten en kies jouw favoriet, een klassieker is onder andere de pasta pesto. Een overheerlijke vegetarische pasta. Ga zelf aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Vis
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via