Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en breng een pan met water aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie.
2
Pel en snijd ondertussen de ui fijn. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de passata samen met de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout toe en roer door. Voeg de gekookte orzo toe en mix opnieuw.
3
Verdeel het orzomengsel over de ovenschaal en verdeel de mozzarella en prosciutto erover. Top af met wat peper en zout en schuif voor 10 min. in de oven.
4
Pluk de blaadjes van de basilicum. Garneer de orzo bake met de basilicum.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.