De herfst vraagt om pompoenrecepten! Laat deze pompoen-prei gratin het antwoord zijn op deze vraag. De basis van de gratin is een romige preisaus, gevuld met plakjes pompoen en wordt afgetopt met Gruyère, pompoenpitten en salie. Dit wil je maken!
Wanneer de zomer plaats maakt voor de herfst, knijpen wij in onze handjes: het is tijd voor comfort food! En laat een ovenschotel nu hét perfecte antwoord zijn voor je lijf wanneer het schreeuwt om een hartverwarmend bordje comfort food. Met een ovenschotel kan je namelijk alle kanten op. Of je nu kiest voor een ovengerecht met vlees, vis of groenten, het aftopt met een sterke blauwe kaas of Parmezaanse kaas, tal van ingrediënten mengt of het liever bij een makkelijk recept met 5 producten houdt, een ovenschotel is altijd een goed idee.
In de herfst gaan we graag aan de slag met seizoensgroenten. Dit is dé periode van groenten als pompoen, paddenstoelen, pastinaak, prei, rode kool en knolselderij. Een goede reden om bijvoorbeeld aan de slag te gaan met de pompoen-prei gratin! Deze gratin heeft een heerlijke, smeuïge laag van Gruyère kaas en een romige binnenkant van de prei-roomsaus gevuld met pompoenplakjes. In één woord te omschrijven: verrukkelijk! Deze ovenschotel met spruitjes en spek is nog een ander perfect voorbeeld van een typische ovenschotel voor een druilerige herfstdag. Binnen een half uurtje staat dit gerecht al op tafel, perfect voor een drukke doordeweekse dag!
Liever een vegetarisch recept? Maak eens deze Shepherd’s Pie. Dankzij de toevoeging van pastinaak en cranberries krijgt het peulgehakt een zoete en friszure smaak, wat goed samengaat met de romige aardappelpuree. Ook een aanrader: pesto ovenschotel met knolselderij. De knolselderij is een goede basis voor de ovenschotel, waardoor hij goed vult en je geen enkel moment het stukje vlees of vis mist. Meer inspiratie? Check hier al onze ovenschotel recepten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment