Pesto Ovenschotel Met Knolselderij 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pesto ovenschotel met knolselderij

Knolselderij is een groente met een grote, knolvormige wortel die een lichtbruine ruwe buitenkant heeft en een witte binnenkant. Het heeft een aardse smaak en wordt vaak rauw gegeten in salades of gekookt en gepureerd in soepen en stoofschotels vanwege zijn hartige en nootachtige smaak. Heerlijk als dakje op dit pesto ovenschotel recept boordevol groenten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pesto ovenschotel met knolselderij

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie.
2
Schil de knolselderij en snijd in dunne vierkante stukken van ongeveer 2 cm breed. Snijd de prei in ringen en de courgette in blokjes.
3
Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de prei 3 min. Voeg de courgette samen met de erwten toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Mix de pesto met de ricotta en voeg de helft van dit mengsel toe aan de groenten. Bak nog 3 min. en zet het vuur uit.
4
Verdeel het groentemengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg de plakjes knolselderij over de bovenkant van de ovenschotel. Besmeer de knolselderij met het overige pesto-ricottamengsel en top af met een snufje peper en zout. Schuif voor 30 min. in de oven of tot de knolselderij gaar is.
5
Hak de tijm grof. Garneer de pesto ovenschotel met de tijm.

Heerlijke pesto recepten om je smaakpapillen te prikkelen

Pesto, dat groene goedje boordevol smaak, is een ware ster in de culinaire wereld. Gemaakt van verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie, biedt pesto een explosie van smaken die elke maaltijd kan transformeren. Hier zijn een aantal verrukkelijke recepten die de magie van pesto onthullen en je smaakpapillen betoveren:

  1. Pasta pesto met gebakken feta en broccoli: duik in de verrukkelijke wereld van de keuken met dit overheerlijke recept voor pasta pesto met gebakken feta en broccoli. Een combinatie van sappige pasta, knapperige broccoli en hartige gebakken feta, verrijkt met een smeuïge pestosaus, zal je smaakpapillen betoveren.
  2. Gnocchi ovenschotel met groene pesto: je smaakpapillen dansen met deze heerlijke gnocchi ovenschotel met groene pesto. Een culinair meesterwerk dat zachte gnocchi, romige groene pesto en smeltende mozzarella samenbrengt voor een onvergetelijke smaakervaring.
  3. Gevulde kipfilet met mozzarella, tomaat en pesto: serveer deze heerlijke gevulde kipfilets op een doordeweekse dag en er staat een heerlijke koolhydraatarme maaltijd op je te wachten! De sappige kipfilets worden gevuld met romige mozzarella, sappige tomaten en een aromatische pesto, doordrenkt met de heerlijke smaken van Italiaanse kruiden.
  4. Gevuld stokbrood caprese: een echte klassieker uit de Italiaanse keuken: caprese. Geef een twist en maak er een gevuld stokbrood caprese Een heerlijke variant van het kant-en-klaar kruidenstokbrood. Laat de mozzarella goed smelten in de oven en genieten maar!

Deze pesto recepten beloven een feest van smaken op je bord. Experimenteer met ingrediënten en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke saus! Met een van de heerlijke pesto recepten kun je zeker antwoord geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?