Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in dunne plakken. Snijd de prei in halve ringen en was goed. Pel de knoflook en snijd fijn.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur tot het iets slinkt. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Breng op smaak met de nootmuskaat en wat peper en zout. Voeg de kookroom en Dijon mosterd toe en roer goed.
3
Verdeel ½ van de prei-roomsaus over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de pompoen plakken eroverheen, gevolgd door de overige prei-roomsaus. Rasp de Gruyère kaas en verdeel samen met de pompoenpitten en salie over de prei-roomsaus.
4
Bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en de saus bubbelt. Laat 5 min. rusten voor het serveren.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.