preisoep
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Preisoep met aardappel en krokant gebakken spek

Deze preisoep is een echte klassieker. Deze stevige soep is heerlijk romig en vol van smaak. De spekjes zorgen voor een lekkere bite. Een heerlijk gerecht als lunch, hoofdgerecht of in een kleinere portie zelfs als amuse. Bij een amuse is dit recept goed voor ongeveer 8 porties.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept preisoep met aardappel en krokant gebakken spek

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Snijd de prei in grove stukken en was deze. Schil de aardappelen en snijd in stukken van ongeveer 2 cm. Spoel de gesneden aardappelen af.
2
Verwarm ½ deel van de olijfolie in een soeppan, smoor hier de prei en aardappel in voor ongeveer 3 min.
3
Voeg de kippenbouillon toe en kook voor 20-25 min. Verwarm een andere pan en bak de spekjes in 5 min. krokant.
4
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en een beetje zout. Serveer de soep met de mascarpone en krokant gebakken spekjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via