Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. Mee.
2
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in kleine blokjes. Voeg de blokjes toe aan de pan en bak 5 min. mee.
3
Schenk de kookroom en groentebouillon erbij. Laat 10 min. zachtjes koken tot de pompoen zacht is. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een andere pan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in 5 min. krokant. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg samen met de spinazie toe aan de spekblokjes en bak totdat de spinazie is geslonken. Meng het spinaziemengsel door de pompoensaus.
5
Kook ondertussen de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus. Rasp de Parmezaanse kaas en garneer over de pasta. Serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.