Schnitzel met pastinaakfrietjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Schnitzel met pastinaakfrietjes

Pastinaak hoort inmiddels thuis in het lijstje van ‘vergeten groenten’. En dat is zonde, want de smaak is geweldig. Pastinaak heeft een milde en zoete smaak die enigszins lijkt op een combinatie van wortelen en aardappelen, maar met een licht kruidige ondertoon. De smaak wordt vaak omschreven als aards, nootachtig en subtiel zoet. Perfect om er deze heerlijke frietjes van te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept schnitzel met pastinaakfrietjes

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de pastinaak onder de kraan en dep droog. Snijd de uiteinden eraf, halveer en snijd in frietjes. Verdeel de pastinaakfrietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie, het uienpoeder, knoflookpoeder en peper en zout. Mix alles goed door elkaar en bak 25 min. in de oven.
2
Verwarm ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel aan beide kanten goudbruin. Bereid de pepersaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in schijfjes.
3
Serveer de schnitzels met de pepersaus, pastinaakfrietjes en schijfjes citroen.

Wat zijn vergeten groenten en welke groenten zijn we ‘vergeten’?

Vergeten groenten is een term die verwijst naar oude, traditionele soorten groenten die in de loop der jaren minder populair zijn geworden en we zijn kwijtgeraakt in de meer gangbare groenten als paprika en courgette. Deze vergeten groenten hebben vaak unieke smaken, texturen en voedingswaarden die ze onderscheiden van de meer bekende groenten die tegenwoordig vaak in supermarkten verkrijgbaar zijn.

Het concept van vergeten groenten is de laatste jaren weer populair geworden en onder mensen die geïnteresseerd zijn in voedseldiversiteit en -geschiedenis. Steeds vaker vind je de vergeten groenten weer in de supermarkten of op de wekelijkse markt in de stad of het dorp. De vergeten groenten zijn weer opnieuw in het leven geblazen en dat resulteert in heerlijke, smaakvolle gerechten. Voorbeelden van vergeten groenten zijn onder andere pastinaak, koolraap, schorseneren, snijbiet, aardperen en vele anderen.

Vaak worden deze groenten gebruikt om gerechten met een nostalgisch tintje te creëren, maar ook om nieuwe smaken en variëteit aan maaltijden toe te voegen. Ze kunnen zowel in traditionele recepten als in moderne, creatieve gerechten worden verwerkt. Zo maken we in dit gerecht van pastinaak frietjes, maar ook pastinaakpuree of een paddenstoelenrisotto met pastinaak is erg lekker om te maken. Koolraap is weer lekker om te verwerken in een aardappelgratin met hamblokjes en snijbiet geeft deze frisse lente salade extra veel smaak. Kies vaker voor de vergeten groenten en ontdek de unieke smaken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via