Pel en snijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook zachtjes aan tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en roer kort mee voor 2 min. Blus af met de witte wijn en laat inkoken terwijl je blijft roeren voor 3 min.
2
Voeg geleidelijk de warme groentebouillon toe, één soeplepel per keer, en roer regelmatig. Wacht steeds tot het vocht is opgenomen voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Kook 20 min.
3
Rasp ondertussen de oranjeschil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Voeg de rasp en het sap van de sinaasappel toe aan de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
4
Voeg de zeevruchtenmix toe en laat 5-7 min. zachtjes koken tot de zeevruchten gaar zijn en de risotto romig is. Roer de dille, kappertjes en geraspte Parmezaanse kaas erdoorheen. Serveer de risotto met de rucola.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.