Smashed Parmezaan Burger 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Smashed Parmezaan burger

Dat je met burgers alle kanten op kan weten we allang! Heb jij al eens gehoord van een smashed burger? Hierbij maak je ballen van het vlees die je in de pan legt en vervolgens platdrukt. Het resultaat? Burgers met een crunchy buitenkant en enorm sappig en zacht vanbinnen. Precies zoals je je burger wilt hebben! Deze smashed Parmezaan burger is hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept smashed parmezaan burger

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Pel en pers de knoflook uit en hak de peterselie fijn. Mix samen met ½ van de roomboter en wat peper en zout. Snijd de hamburgerbroodjes open en leg op de bakplaat met de binnenkant omhoog. Besmeer de binnenkanten met de knoflookboter en toast 5 min. in het midden van de oven.
2
Mix ondertussen het rundergehakt met het knoflookpoeder, de Italiaanse kruiden, het broodkuim, de geraspte Parmezaan en het ei. Kneed met je handen en vorm 2 balletjes per persoon.
3
Verhit de overige roomboter in een grote koekenpan en leg de balletjes erin. Druk plat tot een smashburger door een klein stukje bakpapier over de balletjes te plaatsen en ze plat te drukken met de achterkant van een pan. Bak aan beide kanten in 1-2 min. goudbruin.
4
Verdeel de laatste 1 min. de kaas over de burgers en laat smelten. Beleg de burgerbroodjes met de tomatensaus en burgers en serveer.

Wat is een smash burger?

Een smash burger is een type hamburger waarbij het vlees tijdens het bakken op de hete bakplaat of in de pan wordt ‘gesmasht’ of platgedrukt. Deze techniek zorgt ervoor dat de burger snel karamelliseert en een knapperig randje krijgt, terwijl de binnenkant lekker mals en sappig blijft. Het platdrukken vergroot het contactoppervlak van het vlees met de bakplaat, wat resulteert in een heerlijke smaak.

De smash burger vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, specifiek in fastfoodrestaurants al rond 1920. Het was meteen populair door de snelle bereidingstijd en natuurlijk de enorm lekkere smaak. Smashburgers worden vaak geserveerd met eenvoudige toppings zoals kaas, uien, augurken en een zacht hamburgerbroodje. Je kan een broodje hamburger natuurlijk beleggen met alles wat jij lekker vindt, dus kies jouw favoriete toppings en saus!

Meer overheerlijke receptinspiratie

Wil je wat meer variëren in de maaltijden die je op tafel zet? Dat dat lastig is begrijpen we maar al te goed! Gelukkig ontdek je op Eatertainment recepten voor iedere dag. Van pasta recepten en lasagne recepten tot pannenkoeken recepten, recepten met zoete aardappel of heerlijke soep recepten zoals courgettesoep. En wil je een avondje kiezen voor gemak? Maak dan een slowcooker recept of ga voor een airfryer recept. Probeer af te wisselen qua maaltijden, want dat maakt het koken een stuk leuker én het is natuurlijk gezonder dan wanneer je iedere avond hetzelfde eet. Eet smakelijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via