Print opties

Sluiten

Smashed Parmezaan burger

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Pel en pers de knoflook uit en hak de peterselie fijn. Mix samen met ½ van de roomboter en wat peper en zout. Snijd de hamburgerbroodjes open en leg op de bakplaat met de binnenkant omhoog. Besmeer de binnenkanten met de knoflookboter en toast 5 min. in het midden van de oven.
2
Mix ondertussen het rundergehakt met het knoflookpoeder, de Italiaanse kruiden, het broodkuim, de geraspte Parmezaan en het ei. Kneed met je handen en vorm 2 balletjes per persoon.
3
Verhit de overige roomboter in een grote koekenpan en leg de balletjes erin. Druk plat tot een smashburger door een klein stukje bakpapier over de balletjes te plaatsen en ze plat te drukken met de achterkant van een pan. Bak aan beide kanten in 1-2 min. goudbruin.
4
Verdeel de laatste 1 min. de kaas over de burgers en laat smelten. Beleg de burgerbroodjes met de tomatensaus en burgers en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.