Snelle gerechten? Perfect voor een doordeweekse dag! Deze snelle bami met krokant gebakken ei is er zo een. Na een drukke of lange dag heb je natuurlijk geen zin meer om een uur in de keuken te staan. Dat begrijpen wij maar al te goed!
Tip: liever een vegetarische bami? Vervang de kippendij dan door tofu.
Bami is een gerecht afkomstig uit de Indonesische keuken. Het woord ‘bami’ is afgeleid van het Chinese woord ‘mian’, wat noedels betekent. De oorsprong van bami ligt in de eeuwenoude handel tussen China en Indonesië, waarbij Chinese noedels werden geïntegreerd in de lokale culinaire tradities. Hierdoor ontstond het geliefde gerecht dat we nu kennen als bami. En daar zijn wij ontzettend blij mee, want bami is en blijft toch wel één van onze lievelingsgerechten.
De echte klassieker onder de vele bami recepten is natuurlijk bami goreng. Dit betekent letterlijk ‘gebakken bami’. Gevuld met lekker veel groenten en hamblokjes. Wil je voor een vega variant gaan? Kies voor deze vega crunchy bami met krokante tofu en krokant gebakken ei.
Iets totaal anders dan de klassieke bami, is deze bami bowl met mango en sojabonen. Deze bami is heerlijk fris door de sojaboontjes en mango. Echt eens iets anders en het ziet er ook nog eens super vrolijk uit!
Naast bami kent de Indonesische keuken natuurlijk nog tal van andere overheerlijke en makkelijke recepten. Het is een keuken bestaande uit vele verrukkelijke recepten die jouw smaakpapillen verrassen. Naast bami én nasi goreng, is rendang een echt klassiek gerecht. Het is een stoofgerecht van mals rundvlees, gekookt in kokosmelk samen met een rijke mix van specerijen. Ook gado gado is een bekend gerecht. Dit bestaat uit gestoomde groenten met een romige pindasaus.
Met de snelle recepten heb je binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel staan. Voor nog meer recept inspiratie kun je kijken op de pagina met de lekkerste recepten voor het avondeten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment