In samenwerking met:
Snelle Bami Met Krokant Gebakken Ei 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Snelle bami met krokant gebakken ei

Snelle gerechten? Perfect voor een doordeweekse dag! Deze snelle bami met krokant gebakken ei is er zo een. Na een drukke of lange dag heb je natuurlijk geen zin meer om een uur in de keuken te staan. Dat begrijpen wij maar al te goed!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept snelle bami met krokant gebakken ei

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de kippendij in blokjes van 2 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
2
Verwijder ondertussen de steel en zaadlijsten van de rode peper uit het groentepakket en snijd in ringen.
3
Verhit een wok met de helft van de zonnebloemolie en wok de kippendij 4 min. Voeg de bami nasi groenten, tomatenpuree, sambal en de helft van de rode peper toe. Roer dit door.
4
Voeg de mie en ketjap toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een andere pan met de overige zonnebloemolie en bak de eieren in 5 min. krokant.
5
Verdeel de bami over de borden, leg het ei op de bami. Garneer met de gezouten pinda’s en de rest van de rode peper.

Tip: liever een vegetarische bami? Vervang de kippendij dan door tofu.

Waar komt bami vandaan?

Bami is een gerecht afkomstig uit de Indonesische keuken. Het woord ‘bami’ is afgeleid van het Chinese woord ‘mian’, wat noedels betekent. De oorsprong van bami ligt in de eeuwenoude handel tussen China en Indonesië, waarbij Chinese noedels werden geïntegreerd in de lokale culinaire tradities. Hierdoor ontstond het geliefde gerecht dat we nu kennen als bami. En daar zijn wij ontzettend blij mee, want bami is en blijft toch wel één van onze lievelingsgerechten.

Variaties op dit recept voor bami

De echte klassieker onder de vele bami recepten is natuurlijk bami goreng. Dit betekent letterlijk ‘gebakken bami’. Gevuld met lekker veel groenten en hamblokjes. Wil je voor een vega variant gaan? Kies voor deze vega crunchy bami met krokante tofu en krokant gebakken ei.

Iets totaal anders dan de klassieke bami, is deze bami bowl met mango en sojabonen. Deze bami is heerlijk fris door de sojaboontjes en mango. Echt eens iets anders en het ziet er ook nog eens super vrolijk uit!

De Indonesische keuken

Naast bami kent de Indonesische keuken natuurlijk nog tal van andere overheerlijke en makkelijke recepten. Het is een keuken bestaande uit vele verrukkelijke recepten die jouw smaakpapillen verrassen. Naast bami én nasi goreng, is rendang een echt klassiek gerecht. Het is een stoofgerecht van mals rundvlees, gekookt in kokosmelk samen met een rijke mix van specerijen. Ook gado gado is een bekend gerecht. Dit bestaat uit gestoomde groenten met een romige pindasaus.

Meer recepten voor het avondeten

Met de snelle recepten heb je binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel staan. Voor nog meer recept inspiratie kun je kijken op de pagina met de lekkerste recepten voor het avondeten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via