Je kent het vast wel: na een volle dag die veel energie heeft gekost, moet je nog een avondmaaltijd op tafel zetten. Iets waar je totáál geen zin in hebt. Gelukkig hebben wij een recept voor het avondeten voor je klaarstaan waarmee je in weinig tijd iets lekkers maakt. Deze snelle veggie bami maak je compleet met tofu, Oosterse roerbakgroenten en natuurlijk wat kroepoek en gefrituurde uitjes!
Bami, een populair gerecht in de Indonesische en Surinaamse keuken, vindt zijn oorsprong in China en betekent tarwenoedels. Het werd geïntroduceerd in Zuidoost-Azië door Chinese immigranten en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een veelzijdig gerecht dat wordt bereid met jouw favoriete ingrediënten. Of je nu gaat voor bami met vlees, vis of een vegetarisch recept, je kan alles wel verwerken in een bami! Zo is deze bami met zoetzure komkommer onwijs lekker om te maken. De bami past perfect bij de kipfilet, zoetzure komkommer en Chinese roerbakgroenten. Ook dit recept zet je in een handomdraai op tafel.
Veel bami recepten zet je al in een half uurtje op tafel. Het is vaak snel te maken, zoals deze snelle veggie bami, deze gewokte noedels met garnalen of deze snelle bami met omeletreepjes, het zit vol met groenten en het is ook gewoonweg lekker om te maken! Probeer ook eens deze bami bowl met mango en sojabonen. Met maar 8 ingrediënten tover je dit heerlijke gerecht al op tafel. Supermakkelijk en een onwijs lekker recept om te maken! Je kan het eventueel aftoppen met wat rode peper, koriander en zwarte sesamzaadjes. Deze bami met gemengde groenten, ham, satésaus en kroepoek is ook erg lekker om te maken! De rode peper zorgt voor een pittige touch aan de maaltijd die al in 20 minuten is gemaakt. Klinkt goed toch? Perfect als antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag?.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment