Met dit makkelijke recept voor bami zet je binnen 20 minuten al iets lekkers op tafel! De bami goreng is heerlijk in combinatie met kipfilet, zoetzure komkommer en Chinese roerbakgroenten. Lekker makkelijk, snel gemaakt en vol van smaak.
Tip: heb je niet veel tijd vanavond om te koken? Vervang de kipfilet dan door gesneden kipfiletreepjes om tijd te besparen.
Tip: verwerk de rest van de komkommer in een frisse salade.
Bami goreng is een populair gerecht uit de Indonesische keuken, maar het is ook bekend en geliefd in andere delen van Zuidoost-Azië. Bami verwijst naar de noedels die worden gebruikt in het gerecht, terwijl goreng staat voor gebakken. Dus letterlijk vertaald betekent bami goreng gebakken noedels.
De basis van bami goreng bestaat uit gekookte mie noedels die worden gebakken in een wok of een grote pan, samen met een mix van groenten, vlees of garnalen, en kruiden en specerijen. Typische ingrediënten die worden gebruikt zijn ui, knoflook, wortel, kool, prei en soms ook ei en stukjes vlees zoals kip, varkensvlees of garnalen. De noedels worden meestal op smaak gebracht met kruiden zoals ketjap manis (zoete sojasaus), sambal (pittige chilipasta) en soms ook terasi (garnalenpasta) voor extra umami-smaak.
Vanuit de basis van bami goreng zijn er verschillende gerechten om te maken. Naast deze bami met zoetzure komkommer is deze snelle bami met omeletreepjes, groenten en stukjes vlees ook erg lekker om te maken. Of ga voor een bami met gemengde groenten, ham, satésaus en kroepoek. Beide recepten staan al in een half uur op tafel, ideaal voor wanneer je niet zoveel zin hebt om te koken! Bami goreng wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht, maar het kan ook worden gegeten als bijgerecht of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd. Het is een veelzijdig gerecht dat gemakkelijk kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment