Print opties

Sluiten

Spiesjes van sliptong & garnaal

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Fileer de sliptong. Iedere vis bevat 4 filets: 1 zijde heeft 2 dikke filets en 1 zijde heeft 2 dunnere filets. Snijd vanaf de middengraat, tussen de graat en de filets, naar de zijkanten om de filets los te krijgen van de graat.
2
Rasp de schil van de citroen. Meng de citroenschil door de helft van de sesamolie, de gembersiroop en sojasaus. Marineer de sliptongfilets met dit mengsel voor minimaal 30 min.
3
Pers het sap uit de citroen. Meng het citroensap met de rest van de sesamolie, het knoflookpoeder en de chilivlokken. Marineer de roerbakgarnalen 30 min. in dit mengsel.
4
Neem één sliptongfilet en rol hier één garnaal in. Spies 2 van deze rolletjes aan één satéprikker. Herhaal dit met de rest van de sliptongfilets en garnalen.
5
Bak de spiesjes ongeveer 3 min. per kant op de bakplaat tot het gaar is. Maak de spiesjes af met wat blaadjes koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.