Spitskool, kerrie en ananas? Klinkt misschien gek, maar dit is een echt match made in heaven! Spitskool is een veelzijdige groente, die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Wij kiezen ervoor om de spitskool te wokken, omdat dit tot de beste technieken hoort om de smaak en vitamientjes te behouden! Voeg als laatste de gekarameliseerde ananasschijven toe voor een lekkere zoete smaak.
Houd je van koken? Kook een portie meer voor iemand in jouw buurt en ontdek hoe leuk en makkelijk het is om iemand te helpen. Meld je aan als thuiskok bij Stichting Thuisgekookt.
De stamppot: een oer-Hollandse kost, gemaakt van gestampte aardappelen, gecombineerd met ingrediënten waar jij happy van wordt. Een heerlijke klassieker is de andijviestamppot. Combineer deze snelle andijviestamppot met spekjes en komijnekaas voor een snelle, maar voedzame avondmaaltijd. Nog zo’n klassieker: de boerenkoolstamppot. Ook deze is heerlijk met spekjes! Voeg nog een beetje zelfgemaakte honing mosterd jus toe voor de finishing touch. Als laatste hoort natuurlijk ook de zuurkoolstamppot tot de klassiekers. Combineer de zure zuurkool met zoute pancetta, romige geitenkaas en krokante hazelnoten voor een fantastische smaak.
Ben jij een liefhebber van de stamppot? Bekijk dan al onze stamppot recepten pagina voor nog veel meer inspiratie!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment