Spitskoolstamp Met Gekarameliseerde Ananas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas

Spitskool, kerrie en ananas? Klinkt misschien gek, maar dit is een echt match made in heaven! Spitskool is een veelzijdige groente, die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Wij kiezen ervoor om de spitskool te wokken, omdat dit tot de beste technieken hoort om de smaak en vitamientjes te behouden! Voeg als laatste de gekarameliseerde ananasschijven toe voor een lekkere zoete smaak.

Houd je van koken? Kook een portie meer voor iemand in jouw buurt en ontdek hoe leuk en makkelijk het is om iemand te helpen. Meld je aan als thuiskok bij Stichting Thuisgekookt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Schil de aardappelen en snijd in vieren. Snijd grote aardappelen in zessen. Zet de aardappelen in een pan net onder water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en kook de aardappelen in ongeveer 20 min. gaar.
2
Snijd ondertussen de spitskool in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes. Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
3
Verhit 2/3 van de zonnebloemolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Roerbak de spitskool en rode ui 3 min. Voeg de kerrie toe en laat 2 min. meebakken. Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur laag en stoof de spitskool in 4 min. beetgaar.
4
Verhit ondertussen de resterende zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de ananas uitlekken en bak de schijven ananas 2 min. per kant aan. Voeg de gembersiroop toe en laat 1 tot 2 min. karamelliseren, draai het vuur laag.
5
Giet de aardappelen af en stamp grof met een pureestamper. Meng de spitskool door de aardappelen. Serveer de spitskoolstamp met de ananasschijven.

De lekkerste stamppot recepten

De stamppot: een oer-Hollandse kost, gemaakt van gestampte aardappelen, gecombineerd met ingrediënten waar jij happy van wordt. Een heerlijke klassieker is de andijviestamppot. Combineer deze snelle andijviestamppot met spekjes en komijnekaas voor een snelle, maar voedzame avondmaaltijd. Nog zo’n klassieker: de boerenkoolstamppot. Ook deze is heerlijk met spekjes! Voeg nog een beetje zelfgemaakte honing mosterd jus toe voor de finishing touch. Als laatste hoort natuurlijk ook de zuurkoolstamppot tot de klassiekers. Combineer de zure zuurkool met zoute pancetta, romige geitenkaas en krokante hazelnoten voor een fantastische smaak.

Ben jij een liefhebber van de stamppot? Bekijk dan al onze stamppot recepten pagina voor nog veel meer inspiratie!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via