Schil de aardappelen en snijd in vieren. Snijd grote aardappelen in zessen. Zet de aardappelen in een pan net onder water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en kook de aardappelen in ongeveer 20 min. gaar.
2
Snijd ondertussen de spitskool in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes. Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
3
Verhit 2/3 van de zonnebloemolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Roerbak de spitskool en rode ui 3 min. Voeg de kerrie toe en laat 2 min. meebakken. Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur laag en stoof de spitskool in 4 min. beetgaar.
4
Verhit ondertussen de resterende zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de ananas uitlekken en bak de schijven ananas 2 min. per kant aan. Voeg de gembersiroop toe en laat 1 tot 2 min. karamelliseren, draai het vuur laag.
5
Giet de aardappelen af en stamp grof met een pureestamper. Meng de spitskool door de aardappelen. Serveer de spitskoolstamp met de ananasschijven.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.