Een lekkere warme kost op tafel? Ga voor deze overheerlijke stamppot! De cherrytomaten geven de stamppot met spinazie een verrassende twist. Het zorgt namelijk voor de perfecte smaakbalans met de stamppot en het zure van de tomaat geeft het gerecht een verfrissende smaak.
Tip: Voor een leuke twist aan dit gerecht kunnen de aardappelen voor in de stamppot vervangen worden door pompoen. Kook deze in 15 minuten gaar en pureer deze met de spinazie en Verstegen Mix voor Spinazie Stamppot. Zo krijgt jouw stamppot weer een andere smaaksensatie!
Stamppotten staan bekend om de eenvoud en lekkere smeuïge smaak. Vooral in Nederland zijn ze erg geliefd, ze behoren daarom ook tot de echte, traditionele Nederlandse keuken. Het wordt vooral gegeten in de koude wintermaanden, omdat het lekker warm en voedzaam is. Gelukkig zien we tegenwoordig ook steeds vaker een lekker zomers stamppotje voorbijkomen, waardoor je niet alleen in de winter kan genieten van dit lekkere gerecht.
De stamppot kent vele variaties, maar de meest bekende zijn toch wel de boerkoolstamppot, zuurkoolstamppot en de hutspot. Allemaal worden ze gemaakt van gestampte aardappel, maar hebben elk hun eigen andere basis ingrediënt die zorgt voor een heerlijke smaak. De boerenkoolstamppot wordt gemaakt van aardappelen en boerenkool. Deze stamppot wordt vaak geserveerd met een stuk vlees, zoals een rookworst. Deze rookworst serveer je op de stamppot. Bekijk hier onze smaakvolle boerenkoolstamppot met paprika voor inspiratie. Een andere grote favoriet is de zuurkoolstamppot, de naam zegt het al gemaakt van aardappelen in combinatie met zuurkool. Dit heerlijke recept is een verrassende variant op de traditionele zuurkoolstamppot. Deze stamppot bevat namelijk geitenkaas en hazelnoot, heerlijk! De hutspot is een mix van gestampte aardappelen, wortelen, uien en vaak geserveerd met een stukje vlees. Welke is jouw favoriet?
Stamppotten zijn vaak erg geliefd door de eenvoudige bereiding ervan en het gebruik van verse groenten. Vooral bij gezinnen is dit een vaak voorkomend gerecht, omdat het snel en makkelijk te maken is. Naast dat het een snel recept is, is het ook erg voedzaam. Door de combinatie van aardappelen en verse groenten heb je de perfecte balans in vitaminen, koolhydraten en mineralen. Zelfs met een originele twist, zoals het gebruik van zoete aardappel in plaats van reguliere aardappelen blijft het voedzaam!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment