In samenwerking met:
Budget Mix Voor Stamppot Spinazie Stamppot Met Spinazie, Gehaktballetjes En Gepofte Cherrytomaat (2)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Stamppot met spinazie, gehaktballetjes en gepofte cherrytomaat

Een lekkere warme kost op tafel? Ga voor deze overheerlijke stamppot! De cherrytomaten geven de stamppot met spinazie een verrassende twist. Het zorgt namelijk voor de perfecte smaakbalans met de stamppot en het zure van de tomaat geeft het gerecht een verfrissende smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept stamppot met spinazie, gehaktballetjes en gepofte cherrytomaat

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd deze in 3 stukken en spoel af. Breng een ruime pan met koud water aan de kook en kook de aardappelen in 20 min. gaar.
2
Verwarm ondertussen een pan met de helft van de olijfolie en bak de gehaktballetjes in 8 min. goudbruin en gaar. Haal de gehaktballetjes uit de pan en voeg hier vervolgens 2/5 van de roomboter, de Verstegen Mix voor Steak & Jus en het water aan toe. Laat dit 5 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus.
3
Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier de resterende olijfolie over. Zet de bakplaat 8 min. in de voorverwarmde oven totdat de tomaten gepoft zijn.
4
Pureer met een pureestamper de aardappelen samen met de spinazie, de overige roomboter en Verstegen Mix voor Spinazie Stamppot.
5
Serveer de spinazie stamppot met de gehaktballen en gepofte cherrytomaten. Maak in het midden van de stamppot een kuiltje en giet hier de jus in.

Tip: Voor een leuke twist aan dit gerecht kunnen de aardappelen voor in de stamppot vervangen worden door pompoen. Kook deze in 15 minuten gaar en pureer deze met de spinazie en Verstegen Mix voor Spinazie Stamppot. Zo krijgt jouw stamppot weer een andere smaaksensatie!

Een lekkere stamppot

Stamppotten staan bekend om de eenvoud en lekkere smeuïge smaak. Vooral in Nederland zijn ze erg geliefd, ze behoren daarom ook tot de echte, traditionele Nederlandse keuken. Het wordt vooral gegeten in de koude wintermaanden, omdat het lekker warm en voedzaam is. Gelukkig zien we tegenwoordig ook steeds vaker een lekker zomers stamppotje voorbijkomen, waardoor je niet alleen in de winter kan genieten van dit lekkere gerecht.

De stamppot kent vele variaties, maar de meest bekende zijn toch wel de boerkoolstamppot, zuurkoolstamppot en de hutspot. Allemaal worden ze gemaakt van gestampte aardappel, maar hebben elk hun eigen andere basis ingrediënt die zorgt voor een heerlijke smaak. De boerenkoolstamppot wordt gemaakt van aardappelen en boerenkool. Deze stamppot wordt vaak geserveerd met een stuk vlees, zoals een rookworst. Deze rookworst serveer je op de stamppot. Bekijk hier onze smaakvolle boerenkoolstamppot met paprika voor inspiratie. Een andere grote favoriet is de zuurkoolstamppot, de naam zegt het al gemaakt van aardappelen in combinatie met zuurkool. Dit heerlijke recept is een verrassende variant op de traditionele zuurkoolstamppot. Deze stamppot bevat namelijk geitenkaas en hazelnoot, heerlijk! De hutspot is een mix van gestampte aardappelen, wortelen, uien en vaak geserveerd met een stukje vlees. Welke is jouw favoriet?

Stamppotten zijn vaak erg geliefd door de eenvoudige bereiding ervan en het gebruik van verse groenten. Vooral bij gezinnen is dit een vaak voorkomend gerecht, omdat het snel en makkelijk te maken is. Naast dat het een snel recept is, is het ook erg voedzaam. Door de combinatie van aardappelen en verse groenten heb je de perfecte balans in vitaminen, koolhydraten en mineralen. Zelfs met een originele twist, zoals het gebruik van zoete aardappel in plaats van reguliere aardappelen blijft het voedzaam!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via