Stamppot met spinazie, gehaktballetjes en gepofte cherrytomaat
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, snijd deze in 3 stukken en spoel af. Breng een ruime pan met koud water aan de kook en kook de aardappelen in 20 min. gaar.
2
Verwarm ondertussen een pan met de helft van de olijfolie en bak de gehaktballetjes in 8 min. goudbruin en gaar. Haal de gehaktballetjes uit de pan en voeg hier vervolgens 2/5 van de roomboter, de Verstegen Mix voor Steak & Jus en het water aan toe. Laat dit 5 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus.
3
Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier de resterende olijfolie over. Zet de bakplaat 8 min. in de voorverwarmde oven totdat de tomaten gepoft zijn.
4
Pureer met een pureestamper de aardappelen samen met de spinazie, de overige roomboter en Verstegen Mix voor Spinazie Stamppot.
5
Serveer de spinazie stamppot met de gehaktballen en gepofte cherrytomaten. Maak in het midden van de stamppot een kuiltje en giet hier de jus in.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.