In samenwerking met:
Tagliatelle met gegrilde courgette, worst en Parmezaan
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Tagliatelle met gegrilde courgette, worst en Parmezaan

Deze tagliatelle met gegrilde courgette, worst en Parmezaan is een mooie combinatie van veel lekkers dat Italië te bieden heeft.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tagliatelle met gegrilde courgette, worst en parmezaan

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Laat de olijven uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de olijven grof met het vleesmes. Snijd de courgettes in de breedte in plakken van ca. 1 cm. Pel en snipper de rode ui. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de naaldjes van 1 takje rozemarijn (per 4 personen) uit het bakje Italiaanse kruiden fijn. Snijd de blaadjes van de salie en de oregano fijn. De tijm wordt niet gebruikt. Bestrijk de plakken courgette met het bakkwastje licht met de opgevangen olijfolie.
2
Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de plakken courgette in delen in ca. 4 min. gaar, tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
3
Verhit ondertussen 2 el opgevangen olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 5 min. Snijd met het vleesmes de velletjes van de worstjes open, zodat je het worstvlees eruit kunt halen. Breek de worst in grove stukken. Voeg de worst en knoflook toe aan de pan en bak omscheppend 3 min. mee. Blus af met de wijn, laat 30 sec. op hoog vuur verdampen en zet het vuur laag. Roer de kruiden en olijven erdoor. Laat het mengsel 10 min. zachtjes koken.
4
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
5
Schep de tagliatelle en de gegrilde courgette met een scheutje kookvocht door het worstmengsel. Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasp. Breng het gerecht op smaak met de helft van de Parmezaanse kaas, peper en zout.
6
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Vegatip: vervang de worstjes voor Beyond Meat Sausages (pak 200 gr) en vervang de Parmezaanse kaas door geraspte belegen geitenkaas (zak 150 gr).

Bereidingstip: liever geen alcohol? Vervang de wijn dan door 1 el witte wijnazijn (per 4 personen). Er zit dan nog steeds genoeg vocht in het gerecht.

Romige pasta met gegrilde groenten

Pasta met gegrilde groenten is een heerlijk gerecht dat de perfecte balans vindt tussen smaak, textuur en voedzaamheid. De combinatie van al dente gekookte pasta en een scala aan kleurrijke gegrilde groenten zoals sappige paprika’s, smaakvolle courgettes en knapperige asperges creëert een harmonieus samenspel van smaken.

Wanneer je de groenten grilt op hoog vuur, komt er een rokerige smaak aan de groenten, waardoor hun natuurlijke zoetheid naar voren komt en een verrukkelijk contrast ontstaat tussen het zachte van de pasta en het knapperige van de groenten. De mogelijkheden zijn eindeloos: je kunt de gegrilde groenten mengen met een romige Alfredo-saus, een frisse basilicumpesto of zelfs een lichte citroenvinaigrette. Deze sauzen voegen niet alleen smaak toe, maar ook een sausachtige textuur die de pasta en groenten verbindt tot een verrukkelijk geheel.

Bovendien draagt de kleurrijke presentatie van de gegrilde groenten bij aan de aantrekkingskracht van het gerecht, waardoor het niet alleen qua smaken ontzettend lekker is, ook voor het oog ziet het er smakelijk uit! De variatie in texturen, smaken en aroma’s maakt pasta recepten met gegrilde groenten tot een culinair genot dat zowel hartig als gezond is – een perfect voorbeeld van comfortfood dat ook nog eens ontzettend voedzaam kan zijn!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via