Deze tagliatelle met gegrilde courgette, worst en Parmezaan is een mooie combinatie van veel lekkers dat Italië te bieden heeft.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Vegatip: vervang de worstjes voor Beyond Meat Sausages (pak 200 gr) en vervang de Parmezaanse kaas door geraspte belegen geitenkaas (zak 150 gr).
Bereidingstip: liever geen alcohol? Vervang de wijn dan door 1 el witte wijnazijn (per 4 personen). Er zit dan nog steeds genoeg vocht in het gerecht.
Pasta met gegrilde groenten is een heerlijk gerecht dat de perfecte balans vindt tussen smaak, textuur en voedzaamheid. De combinatie van al dente gekookte pasta en een scala aan kleurrijke gegrilde groenten zoals sappige paprika’s, smaakvolle courgettes en knapperige asperges creëert een harmonieus samenspel van smaken.
Wanneer je de groenten grilt op hoog vuur, komt er een rokerige smaak aan de groenten, waardoor hun natuurlijke zoetheid naar voren komt en een verrukkelijk contrast ontstaat tussen het zachte van de pasta en het knapperige van de groenten. De mogelijkheden zijn eindeloos: je kunt de gegrilde groenten mengen met een romige Alfredo-saus, een frisse basilicumpesto of zelfs een lichte citroenvinaigrette. Deze sauzen voegen niet alleen smaak toe, maar ook een sausachtige textuur die de pasta en groenten verbindt tot een verrukkelijk geheel.
Bovendien draagt de kleurrijke presentatie van de gegrilde groenten bij aan de aantrekkingskracht van het gerecht, waardoor het niet alleen qua smaken ontzettend lekker is, ook voor het oog ziet het er smakelijk uit! De variatie in texturen, smaken en aroma’s maakt pasta recepten met gegrilde groenten tot een culinair genot dat zowel hartig als gezond is – een perfect voorbeeld van comfortfood dat ook nog eens ontzettend voedzaam kan zijn!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment