Tagliatelle met gegrilde courgette, worst en Parmezaan
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Laat de olijven uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de olijven grof met het vleesmes. Snijd de courgettes in de breedte in plakken van ca. 1 cm. Pel en snipper de rode ui. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de naaldjes van 1 takje rozemarijn (per 4 personen) uit het bakje Italiaanse kruiden fijn. Snijd de blaadjes van de salie en de oregano fijn. De tijm wordt niet gebruikt. Bestrijk de plakken courgette met het bakkwastje licht met de opgevangen olijfolie.
2
Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de plakken courgette in delen in ca. 4 min. gaar, tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
3
Verhit ondertussen 2 el opgevangen olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 5 min. Snijd met het vleesmes de velletjes van de worstjes open, zodat je het worstvlees eruit kunt halen. Breek de worst in grove stukken. Voeg de worst en knoflook toe aan de pan en bak omscheppend 3 min. mee. Blus af met de wijn, laat 30 sec. op hoog vuur verdampen en zet het vuur laag. Roer de kruiden en olijven erdoor. Laat het mengsel 10 min. zachtjes koken.
4
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
5
Schep de tagliatelle en de gegrilde courgette met een scheutje kookvocht door het worstmengsel. Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasp. Breng het gerecht op smaak met de helft van de Parmezaanse kaas, peper en zout.
6
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.