Een galette is als je het ons vraagt een echt feestmaal, het ziet er namelijk meteen mooi uit! Terwijl je er maar iets meer dan een half uurtje voor nodig hebt. Haal de ingrediënten in huis, duik de keuken in en bereid deze heerlijke tomaten galette met geitenkaas!
Tip: houd je galette over, bewaar dit dan afgesloten in een bak in de koelkast. Warm het op voor het diner of geniet er de volgende dag van tijdens de lunch.
Een galette is een Frans gebak dat lijkt op een platte, ronde taart of een open taart. Het deeg van een galette is meestal gemaakt van tarwe- of boekweitmeel en wordt niet in een taartvorm gedrukt, waardoor het een rustieke, vrije vorm heeft. Het deeg wordt eenvoudig uitgerold en de vulling wordt in het midden geplaatst, waarna de randen van het deeg naar binnen worden gevouwen om een rand te vormen.
Galettes kunnen zowel zoet als hartig zijn. Zoete galettes worden vaak gevuld met vers fruit, zoals appels, peren, bessen of pruimen, en worden bestrooid met suiker en kruiden. Hartige galettes bevatten meestal groenten, kaas, vlees of vis als vulling.
Het bakken van een galette is meestal vrij eenvoudig en het resultaat is een heerlijke traktatie die er rustiek en toch verfijnd uitziet. Galettes zijn perfect om van te genieten als dessert of als hartige lekkernij bij de maaltijd.
Een galette kun je beleggen met vrijwel alles wat je lekker vindt. Wij geven je inspiratie voor een aantal verschillende recepten om galette te maken! Ga je graag voor hartig? Maak dan deze galette met spruiten en kastanjechampignons, kies voor de zoete aardappel galette met champignons in roomsaus of maak de mini galette met courgette.
Een aanrader voor een zoete galette is deze stoofperen galette met kaneelijs. Een heerlijk dessert! Houd je niet zo van (stoof)peren? Maak de galette dan met appel, net zo makkelijk en net zo lekker!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment