In samenwerking met:
Truffelpasta met gepocheerd ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Truffelpasta met gepocheerd ei

Ben je nog op zoek naar een lekker Italiaans voorgerecht voor de feestdagen? Zoek niet verder! Deze truffelpasta met een gepocheerd eitje ziet er spectaculair uit, terwijl het maken ervan niet zo lastig is als het lijkt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept truffelpasta met gepocheerd ei

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de verschillende paddenstoelen en krulpeterselie grof. Rasp de Parmezaanse kaas grof.
2
Breng een pan met water en de azijn aan de kook. Draai het vuur laag en maak met een lepel een draaikolk. Voeg stuk voor stuk voorzichtig de eieren toe en gaar deze 3 min. net onder het kookpunt. Haal uit het water en leg in een kom met koud water zodat het ei niet verder gaart.
3
Breng ondertussen een andere pan met water aan de kook en kook de Daily chef met truffel en Parmigiano Reggiano volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd 1 soeplepel kookvocht apart (per 4 personen) en giet af.
4
Verhit een pan met de olijfolie en bak de paddenstoelen goudbruin. Pureer 2/3 deel van de paddenstoelen tot een gladde saus met de crème fraîche en het pastavocht. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de pasta over de borden, schep hier de paddenstoelensaus over en verdeel de rest van de paddenstoelen over de pasta.
6
Leg het gepocheerde ei op het geheel en garneer met de peterselie en Parmezaanse kaas.

Tip: lukt het niet om de eieren te pocheren? Kook ze dan in 4 minuten zacht.

Recepten met truffel

Truffel is een luxe ingrediënt dat gerechten direct een rijke, aardse smaak geeft. Er zijn talloze manieren om truffel in je maaltijden te verwerken, van eenvoudige tot verfijnde recepten. Een klassieker is truffelpasta. Kook je favoriete pasta en maak een saus van truffelolie, room, Parmezaanse kaas en een beetje knoflook. Meng de saus door de pasta en garneer met verse truffelrasp voor een extra intense smaak. Ook deze truffelpasta met gepocheerd ei is een aanrader. De pasta is snel gemaakt en is rijkelijk gevuld met maar liefst 3 verschillende soorten paddenstoelen.

Ook truffelrisotto is een favoriet. Begin met het maken van een romige risotto met witte wijn en bouillon. Voeg tegen het einde een scheutje truffelolie toe en garneer met truffelrasp voor een luxe touch. De combinatie van de romigheid van de risotto en de diepe smaak van truffel is onweerstaanbaar.

En wat denk je van truffel kaasfondue? De klassieke kaasfondue, maar dan met een twist in de vorm van truffel! Door truffeltapenade toe te voegen aan de kaasfondue krijgt het een licht nootachtige smaak die enorm lekker is.

Voor een snelle snack kun je truffel frietjes maken. Bak de frietjes in de oven of frituur ze, en meng ze vervolgens met een beetje truffelolie en zeezout. De geurige olie maakt de frietjes extra bijzonder. Een ander geweldig idee is truffelmayonaise. Meng mayonaise met een beetje truffelolie en een scheutje citroensap. Deze mayonaise is perfect als dip voor groenten, frietjes of zelfs als spread op een sandwich.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via