Witlof Met Parmaham En Parmezaanse Kaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Witlof met parmaham en Parmezaanse kaas

Wist je dat de gemiddelde Nederlander maar liefst 3 kilo witlof per jaar eet? Dit gerecht is een twist op de klassieke bereiding van witlof met ham en kaas uit de oven. We gebruiken Parmezaanse kaas en parmaham, bedekt met een knapperig laagje panko.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept witlof met parmaham en parmezaanse kaas

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de stronken witlof. Kook de witlof in een pan met ruim water en wat zout in circa 4 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
2
Ris de blaadjes van het takje tijm. Meng de helft van de eieren met de tijm, crème fraîche en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Wikkel de gehalveerde witlof in de plakken parmaham en leg in een ovenschaal. Giet hier het ei-kaas mengsel overheen.
3
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak in circa 10 min. goudbruin.
4
Meng ondertussen de panko met de citroenrasp, knoflook, olijven en roomboter. Strooi dit over de witlof en plaats nog 5 min. terug in de oven.
5
Schil en rasp de aardappelen. Meng de overige ei en de bieslook en breng op smaak met zout en peper. Houd wat bieslook apart voor de garnering.
6
Smelt boter in een koekenpan. Schep met een lepel kleine porties van het aardappelmengsel in de pan en druk voorzicht plat. Bak de aardappelkoekjes een paar min aan beide kanten, totdat ze goudbruin kleuren.
7
Serveer de witlof met aardappelkoekjes en garneer met bieslook.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?