Wist je dat de gemiddelde Nederlander maar liefst 3 kilo witlof per jaar eet? Dit gerecht is een twist op de klassieke bereiding van witlof met ham en kaas uit de oven. We gebruiken Parmezaanse kaas en parmaham, bedekt met een knapperig laagje panko.
Als je witlof klaar gaat maken kun je zelf kiezen welke kruiden je gebruikt naar smaak. Kruiden zoals komijnzaad, peterselie, nootmuskaat of gewoon peper en zout zijn erg lekker bij witlof. Uiteraard kun je altijd kiezen voor kruiden die jou lekker lijken en goed passen bij je gerecht. Kijk ook eens op onze website voor gerechten met witlof!
Als je niet van de bittere smaak van witlof houdt, maar deze super gezonde groente wel graag wilt eten, dan is het koken van deze groente de beste optie. Kook de witlof 12 tot 15 minuten gaar. Om het bittere van de witlof nog meer tegen te gaan kun je een scheutje melk toevoegen aan het water.
Wanneer je witlof wilt bewaren in de koelkast kun je dit ongeveer een week bewaren. Wil je het graag langer bewaren, dan raden we je aan om het te bewaren in de vriezer. Hier kun je het makkelijk 12 maanden bewaren. Bewaar je het buiten de koelkast? Eet het dan de volgende dag al op.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment