Eén van de bekendste gerechten uit de Indonesische keuken is natuurlijk nasi goreng! Deze klassieker bestaat uit gebakken rijst, gemengd met diverse smaakmakers en vaak nog wat extra pit door de toevoeging van rode peper. Wij halen in dit recept de pit uit de crispy chili olie en voegen daar malse biefstukpuntjes aan toe.
Nasi goreng is een Indonesisch gerecht dat zijn oorsprong vindt in de eeuwenoude traditie van het opbakken van restjes rijst met kruiden, soja en diverse ingrediënten als knoflook en chilipeper. Het gerecht is beïnvloed door Chinese immigranten, die het roerbakken van rijst introduceerden, en het werd uiteindelijk een iconische maaltijd in de Indonesische keuken.
Dit heerlijke gerecht staat bekend als een makkelijk recept dat je in een paar stappen kunt bereiden. De basis bestaat meestal uit gekookte rijst, het liefst rijst van een dag oud, vervolgens worden ingrediënten zoals ui, knoflook en groenten toegevoegd, samen met specerijen zoals kurkuma of trassi (gefermenteerde garnalenpasta) voor een authentieke Indonesische smaak. Dit maakt nasi goreng perfect voor een snelle avondmaaltijd of een lunchgerecht dat iedereen kan maken.
Je kan nasi goreng in tal van varianten maken. Probeer bijvoorbeeld beef nasi goreng met lekkere malse biefstukpuntjes, deze nasi goreng bacon met doperwten of ga voor extra veel groenten en maak bloemkoolrijst nasi met Oosterse wokgroenten. Dit recept is ook nog eens geheel vegetarisch.
Heb je vanavond geen idee hoe je de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ moet beantwoorden? Ga voor nasi goreng! Liever iets anders serveren? Maak eens een van onze romige risotto recepten, een snel pasta recept of ga voor een gemakkelijk slowcooker recept. Met onze diverse gerechten voor iedere gang vind je voor ieder moment wel wat lekkers! Denk aan een knapperig flammkuchen recept, een makkelijke pasta pesto of simpele pannenkoeken recepten. Met welk gerecht ga jij aan de slag?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment