Beef nasi goreng
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Beef nasi goreng

Eén van de bekendste gerechten uit de Indonesische keuken is natuurlijk nasi goreng! Deze klassieker bestaat uit gebakken rijst, gemengd met diverse smaakmakers en vaak nog wat extra pit door de toevoeging van rode peper. Wij halen in dit recept de pit uit de crispy chili olie en voegen daar malse biefstukpuntjes aan toe.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept beef nasi goreng

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de prei in ringen en de wortel in blokjes. Pel de knoflook en pers uit. Snijd de bosui in ringen.
2
Verhit ½ van de olijfolie in een pan en bak de biefstukpuntjes aan met wat peper en zout. Bereid ze op de manier zoals jij het lekker vindt (rare, medium rare of well done). Haal uit de pan en laat even rusten.
3
Verhit de overige olijfolie in dezelfde pan en bak de prei en wortel 2 min. Voeg het water toe en doe een deksel op de pan. Laat 4 min. stomen. Voeg de knoflook, pandanrijst, ketjap en wat peper en zout toe en mix. Bak totdat de ketjap karamelliseert en het geheel wat droger wordt. Dit duurt ongeveer 2-3 min.
4
Schuif de nasi in de pan aan de kant en breek de eieren op de lege plek. Bak mee tot scrambled eggs en mix met de rijst. Voeg de biefstukpuntjes toe en verwarm even mee.
5
Verdeel de nasi over de borden en garneer met de bosui en crispy chili olie.

Wat is nasi goreng?

Nasi goreng is een Indonesisch gerecht dat zijn oorsprong vindt in de eeuwenoude traditie van het opbakken van restjes rijst met kruiden, soja en diverse ingrediënten als knoflook en chilipeper. Het gerecht is beïnvloed door Chinese immigranten, die het roerbakken van rijst introduceerden, en het werd uiteindelijk een iconische maaltijd in de Indonesische keuken.

Dit heerlijke gerecht staat bekend als een makkelijk recept dat je in een paar stappen kunt bereiden. De basis bestaat meestal uit gekookte rijst, het liefst rijst van een dag oud, vervolgens worden ingrediënten zoals ui, knoflook en groenten toegevoegd, samen met specerijen zoals kurkuma of trassi (gefermenteerde garnalenpasta) voor een authentieke Indonesische smaak. Dit maakt nasi goreng perfect voor een snelle avondmaaltijd of een lunchgerecht dat iedereen kan maken.

Je kan nasi goreng in tal van varianten maken. Probeer bijvoorbeeld beef nasi goreng met lekkere malse biefstukpuntjes, deze nasi goreng bacon met doperwten of ga voor extra veel groenten en maak bloemkoolrijst nasi met Oosterse wokgroenten. Dit recept is ook nog eens geheel vegetarisch.

Heb je vanavond geen idee hoe je de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ moet beantwoorden? Ga voor nasi goreng! Liever iets anders serveren? Maak eens een van onze romige risotto recepten, een snel pasta recept of ga voor een gemakkelijk slowcooker recept. Met onze diverse gerechten voor iedere gang vind je voor ieder moment wel wat lekkers! Denk aan een knapperig flammkuchen recept, een makkelijke pasta pesto of simpele pannenkoeken recepten. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via