De Aziatische keuken is de afgelopen tientallen jaren steeds populairder geworden over de hele wereld. Deze keuken staat bekend om de rijke smaken én eeuwenoude kooktradities. Van pittige curry’s uit Thailand tot sushi uit Japan en tot nasi goreng uit Indonesië. In de Aziatische keuken wordt veel gebruik gemaakt van kruiden, specerijen en groenten. Nieuwsgierig? Ontdek in deze blog de verrassende wereld van de Aziatische keuken!
Butter chicken heeft niet voor niets ‘boter’ in de naam staan. Dit gerecht is boterzacht! De enorm malse kip wordt geserveerd in een rijke, romige saus. Het gerecht is afkomstig uit India, waar het in het jaar 1950 voor het eerst gemaakt werd. Het bestaat uit kip die je marineert in yoghurt, gecombineerd met boter, tomaten, room en kruiden. Een lekker butter chicken recept proberen? Ga voor deze makkelijke butter chicken!
Van dit traditionele Indonesische gerecht heb je vast al eens gehoord: rendang! Rendang is een recept bestaande uit een pittige stoofschotel die meestal wordt gemaakt van rundvlees. Het vlees wordt langzaam gegaard in een mix van kokosmelk en verschillende kruiden zoals chilipeper, gember, knoflook en citroengras. Doordat je het stoofgerecht lang op het vuur hebt staan, wordt het ontzettend mals! Tip: bereid je rendang ook eens in de slowcooker. Het biedt gemak én de slowcooker bereid het gerecht perfect. Dat maakt rendang maken gemakkelijk!
Pad Thai is zo’n recept dat wanneer je de geur ruikt je meteen honger krijgt. Het is een roerbakgerecht uit Thailand en het wordt gemaakt van rijstnoedels die worden gebakken met ingrediënten zoals ei, tofu, garnalen of kip. Ook wordt er vaak taugé aan toegevoegd met daarnaast groenten zoals peultjes, wortel en bosui. Pad Thai saus bestaat vaak uit tamarinde, vissaus, suiker en chili. Thuis Pad Thai proberen? Ga voor deze Pad Thai met garnalen!
Dumplings, wie lust ze niet? Deze deegkussentjes kun je vullen met allerlei dingen die jij lekker vindt. Denk aan (kip)gehakt, garnalen of verschillende soorten groenten voor een vegetarische variant. Dumplings zelf maken is gelukkig helemaal niet zo lastig als dat het lijkt. Je hebt er dumpling vellen voor nodig die je vult met de zelfgemaakte vulling. Vervolgens vouw je ze dicht en stoom je ze! Onze aanrader: soep met dumplings. Deze pittige dumplingsoep is snel gemaakt én ontzettend smaakvol!
Nasi goreng is en blijft één van de bekendste Aziatische gerechten in ons kikkerlandje. En wij begrijpen wel waarom! Een nasi goreng recept is namelijk helemaal niet lastig om te maken. Echte nasi goreng maken doe je onder andere met smaakmakers als trassi, sambal en/of ketjap manis. Voeg daar verschillende soorten groenten aan toe en bijvoorbeeld garnalen of kip voor een nasi goreng recept met kip. Zo maak jij jouw eigen eenvoudige nasi goreng!
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment