Black Pepper Beef Noodles
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Black pepper beef noodles

Zeg je zwarte peper, noedels en biefstuk? Dan kom je vanzelf uit bij black pepper beef noodles: een smaakbom van een Aziatisch gerecht dat ook nog eens lekker makkelijk is. Dat maakt het een ideaal maaltje voor doordeweeks, of gewoon voor wanneer de cravings naar Aziatisch de kop op komen steken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept black pepper beef noodles

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
2
Snijd ondertussen de biefstuk in reepjes en doe in een mengkom. Voeg de zwarte peper, sesamolie, sojasaus en honing toe en laat minstens 15 min. marineren.
3
Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de groene paprika in reepjes. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en voeg de gember toe. Bak 2 min. maar zorg dat de gember niet donker kleurt, dan wordt hij bitter. Voeg het gemarineerde vlees toe en bak in ongeveer 4 à 5 min. gaar. Voeg de groene paprika toe en wok 4 à 5 min.
4
Voeg de udon noedels toe en schep alles door elkaar. Voeg eventueel de overgebleven marinade toe voor de smaak. Laat het geheel 2 min. meebakken, zodat de noedels alle smaken goed opnemen.
5
Snijd de babymais in reepjes en voeg toe aan de pan. Hak de bosui fijn. Schep de black pepper beef noodles in borden en garneer met de bosui.

Heerlijke recepten met noedels

Ben jij ook zo’n fan van de Aziatische keuken? Dat begrijpen we helemaal! Met heerlijke streetfood hapjes en romige curry recepten is het een keuken vol van smaak. Aan dit rijtje mogen noedel recepten natuurlijk niet ontbreken. Noedels komen voor in tal van varianten. Denk aan glasnoedels, rijstnoedels, udon noedels, eiernoedels, mihoen, sobanoedels, noem maar op! En al deze soorten noedels kan je verwerken in diverse gerechten. Of je nu gaat voor noedels met vlees zoals deze black pepper beef noodles, liever gaat voor noedels met vis of juist vegetarisch of zelfs plantaardig wilt, voor ieder is er wel wat lekkers om uit te kiezen.

Neem bijvoorbeeld deze Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen. Een klassiek Thais gerecht dat bestaat uit een combinatie van groenten, ei en vaak vis zoals garnalen. Het is een voedzaam recept en staat onwijs snel op tafel. Een aanrader voor wanneer je wel van vis houdt! Liever een stukje vlees bij je noedels? Maak dan eens deze noedels met gemarineerde speklapreepjes. Dit snelle en simpele gerecht is vol van smaak. Zo roosteren we de sesamzaadjes, wat zorgt voor een verrassend lekkere smaak. Verder marineer je de speklapjes in allerlei smaakmakers zoals ketjap, gemberpoeder, sesamolie en citroensap, waardoor het barst van de smaken. Voor de veganisten is dit recept voor noedels uit de oven aan te raden. Een gerecht boordevol groenten zoals paddenstoelen en paksoi, maar je kan er ook andere groenten aan toevoegen, denk aan paprika, Chinese kool of taugé. Lekker met een zelfgemaakte dressing en koriander, knapperige cashewnoten en wat sesamzaadjes als garnering.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via