Snipper de ui, lente-ui, koriander en knoflookteentjes fijn. Snijd de paprika in blokjes en de banaan in plakjes. Laat de gesneden snijbonen een klein beetje voorgaren in een schaaltje met kokend water.
2
Snijd de chorizo in blokjes met dezelfde afmeting als de spekreepjes. Verwarm een pan met een dikke bodem op hoog vuur en bak de spekjes en chorizo 5 minuten tot de spekjes een klein beetje goudbruin kleuren en knapperig zijn. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Gebruik het vleesvet in de pan om de ui, paprika en knoflook in te bakken, voeg hier nog een klontje boter aan toe.
3
Voeg zodra de uien glazig zijn, de snijbonen, banaan en komijnzaad toe. Als de banaan een beetje gesmolten is in de pan, mogen de geraspte wortel, het maismeel en de gebakken spekjes en chorizo worden toegevoegd. Haal de pan van het vuur en roer het maismeel door de groenten tot er een korrelige substantie, vergelijkbaar met couscous, ontstaat. Indien het mengsel te dun is, kun je nog iets meer maismeel toevoegen.
4
Schep de bonensalade in een schaal en top het geheel af met de overgebleven koriander en lente-ui.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.