Er is niets zo lekker als een broodje hamburger! Zo’n goeie hamburger waar je bij elke hap van gaat genieten. De hamburgers geven wij een pittige touch door sambal toe te voegen. Lekker met wat frisse komkommer, sriracha mayonaise, atjar en brioche buns.
Tip: verwerk de rest van de komkommer in een frisse salade.
Brioche is een rijk en smaakvol soort zoet brood, afkomstig uit Frankrijk. Het staat bekend om zijn lichte en luchtige textuur, dankzij het gebruik van veel boter en eieren. Brioche wordt vaak gegeten als ontbijtbrood of als basis voor verschillende gebakjes en desserts.
Het deeg voor brioche wordt traditioneel gemaakt met bloem, suiker, eieren, boter, gist en soms een vleugje zout. Het deeg wordt zorgvuldig gekneed en vervolgens langzaam gerezen om de luchtige textuur te ontwikkelen. Het brood wat hieruit komt, heeft een zachte korst en een lichtzoete smaak.
Brioche kan op vele manieren worden gegeten, van eenvoudig geserveerd met boter en jam tot gebruikt als basis voor sandwiches, pudding en meer. Denk bijvoorbeeld aan deze gevulde French toast met brioche als basis, afgetopt met verse aardbeien, lichtzure lemon curd en poedersuiker. Ook lekker: kleine wentelteefjes van brioche, afgetopt met speculoos pasta en een crumble van speculoos. Heerlijk zoet en elke hap is verrukkelijk! Voeg als frisse tegenhanger wat verse frambozen toe.
Het is een veelzijdig brood dat zowel hartige als zoete smaken kan complementeren, en het is geliefd over de hele wereld vanwege zijn heerlijke smaak en textuur. Voor de liefhebbers van zoete lekkernijen is dit recept voor geroosterd briochebrood met zomerfruit en mascarpone een aanrader om te serveren op een zondagochtend en voor een hartig recept kan je gaan voor het pittig broodje hamburger. Liever vegetarisch? Ga dan voor deze vegetarische burger met mediterrane groenten en een brioche bun!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment