In samenwerking met:
Pittig Broodje Hamburger Met Komkommer 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pittig broodje hamburger met komkommer

Er is niets zo lekker als een broodje hamburger! Zo’n goeie hamburger waar je bij elke hap van gaat genieten. De hamburgers geven wij een pittige touch door sambal toe te voegen. Lekker met wat frisse komkommer, sriracha mayonaise, atjar en brioche buns.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pittig broodje hamburger met komkommer

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten. Halveer de brioche buns.
2
Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie over de zoete aardappelfriet. Breng op smaak met peper en zout, plaats in de oven en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit ondertussen een pan met 2/3 van de zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de hamburgers in 8 min. gaar. Voeg halverwege de baktijd de sambal toe.
4
Verhit ondertussen een pan met de overige zonnebloemolie op middelhoog vuur en rooster de brioche buns goudbruin.
5
Verdeel de sriracha mayonaise, atjar, komkommerlinten en hamburgers over de brioche buns en serveer met de zoete aardappelfriet.

Tip: verwerk de rest van de komkommer in een frisse salade.

Wat is brioche en wat kan je ermee?

Brioche is een rijk en smaakvol soort zoet brood, afkomstig uit Frankrijk. Het staat bekend om zijn lichte en luchtige textuur, dankzij het gebruik van veel boter en eieren. Brioche wordt vaak gegeten als ontbijtbrood of als basis voor verschillende gebakjes en desserts.

Het deeg voor brioche wordt traditioneel gemaakt met bloem, suiker, eieren, boter, gist en soms een vleugje zout. Het deeg wordt zorgvuldig gekneed en vervolgens langzaam gerezen om de luchtige textuur te ontwikkelen. Het brood wat hieruit komt, heeft een zachte korst en een lichtzoete smaak.

Brioche kan op vele manieren worden gegeten, van eenvoudig geserveerd met boter en jam tot gebruikt als basis voor sandwiches, pudding en meer. Denk bijvoorbeeld aan deze gevulde French toast met brioche als basis, afgetopt met verse aardbeien, lichtzure lemon curd en poedersuiker. Ook lekker: kleine wentelteefjes van brioche, afgetopt met speculoos pasta en een crumble van speculoos. Heerlijk zoet en elke hap is verrukkelijk! Voeg als frisse tegenhanger wat verse frambozen toe.

Het is een veelzijdig brood dat zowel hartige als zoete smaken kan complementeren, en het is geliefd over de hele wereld vanwege zijn heerlijke smaak en textuur. Voor de liefhebbers van zoete lekkernijen is dit recept voor geroosterd briochebrood met zomerfruit en mascarpone een aanrader om te serveren op een zondagochtend en voor een hartig recept kan je gaan voor het pittig broodje hamburger. Liever vegetarisch? Ga dan voor deze vegetarische burger met mediterrane groenten en een brioche bun!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Amerikaans
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via