Burrata met geschaafde tomaat
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Burrata met geschaafde tomaat

Een trend die je niet gemist kan hebben: bevroren geschaafde tomaat! De geschaafde tomaat voegt een heerlijke frisheid toe aan de romige burruta. Deze TikTok trend is een verrassend borrelhapje en is heerlijk met wat ciabatta. Ook fijn: dit makkelijke recept zet je al in 5 minuten op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept burrata met geschaafde tomaat

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Leg de burrata op een bord en snijd open. Rasp de bevroren tomaat boven de burrata. Pluk de blaadjes van de basilicum. Top af met de balsamicocrème, olijfolie, basilicum en wat peper en zout.
2
Snijd de ciabatta in plakjes en serveer bij de burrata met geschaafde tomaat.

Aan de slag met de trend van dit moment: bevroren geschaafde tomaat

De bevroren geschaafde tomaat trend verandert tomaten tot ijzige schilfers die smelten in de mond en een explosie van smaak geven. Deze verrassende Tik Tok trend voegt veel textuur en een lekkere frisse bite toe aan de burrata. Eventueel kan je de bevroren geschaafde tomaat ook verwerken in salade recepten, pastagerechten en meer voor een spannende en frisse twist.

Heerlijke borrelhapjes met romige burrata

Met burrata kan je alle kanten op. Je kan het verwerken in een lekker ovengerecht, toevoegen aan een klassieke pasta pesto voor een romige twist, als topping gebruik voor een pizza recept of toevoegen aan risotto recepten. Naast hoofdgerechten is burrata ook een ingrediënt om heerlijke borrelhapjes mee te maken. De burrata met geschaafde tomaat is er een voorbeeld van. Een lekker recept dat ook nog eens in no time is gemaakt. Druiven passen ook erg goed bij de romigheid van burrata. Ga daarom eens aan de slag met deze burrata dip met rode druiven. De druiven bereiden we in de oven met wat balsamico en olijfolie. Top het geheel af met pistachenoten en basilicum en serveer met wat crackers om te dippen!

Een ander heerlijk recept voor bij de borrel is stracciatella di burrata met granaatappel en bloemen. Stracciatella is de zachte en romige binnenkant van een bol burrata. Net zo lekker, wel romiger! Heerlijk om te serveren bij een uitgebreid diner of voor bij een speciale borrel. Deze bruschetta’s met burrata zijn ook een aanrader. De romige kaas past perfect bij de zoute pistachenoten en verse tomaatjes. Je kan het serveren op ieder soort brood, maar wij gaan voor partybrood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via