Pel en snijd de ui fijn. Verhit een pan met ½ van de olijfolie en fruit de ui 2 min. Voeg de orzo toe en bak 2 min. mee. Voeg de groentebouillon toe en laat koken totdat al het water is verdampt, dit duurt ongeveer 15 min. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Voeg de laatste 5 min. toe aan de orzo samen met de tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout.
2
Halveer de tomaten en pel en pel en snijd de knoflook klein. Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de knoflook en cherrytomaten zacht voor 5 min. Voeg de ‘nduja en witte bonen toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de gerookte makreel en fileer de graatjes. Leg de makreel in de saus en bak voor 3 min. warm.
3
Verdeel de orzo over de borden, gevolgd door de makreel in tomatensaus en burrata. Snijd de citroen in partjes en serveer bij de orzo.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.