Gepofte Zoete Aardappel Met Biefstuk2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gepofte zoete aardappel met biefstuk en pico de gallo

Kleurrijk, bomvol diverse smaken en gewoonweg lekker. Deze gepofte zoete aardappel is zo’n recept dat je gegarandeerd vaker gaat maken! Met malse plakjes biefstuk, een frisse pico de gallo en pittige chipotle mayonaise verras je iedereen aan tafel met een lekker recept.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Gepofte zoete aardappel met biefstuk en pico de gallo

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappelen en prik rondom in met een vork. Besprenkel met de olijfolie en pof in 40 min. gaar in de oven.
2
Pel en snipper ondertussen de rode ui en knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de rode peper in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Meng de rode ui, knoflook, tomaat, rode peper, peterselie, rode wijnazijn en limoensap tot een pico de gallo. Breng op smaak met peper en zout.
3
Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de biefstuk 2-3 min. per kant op een hoog vuur. Laat voor 10 min. rusten in aluminiumfolie en snijd in plakjes.
4
Snijd de gepofte zoete aardappelen in de lengte doormidden en breek ze een beetje open, zodat je ze goed kan vullen. Beleg met plakjes biefstuk, een flinke lepel pico de gallo en een swirl chipotle mayonaise.

Verrassende gerechten met zoete aardappel in de hoofdrol

Steeds vaker vervangen we in gerechten de normale aardappel door de zoete aardappel. Niet zo gek om te doen, want zoete aardappelen zijn hartstikke lekker! Zoete aardappelen zijn zoeter van smaak en bevatten meer vitamine A & vezels dan de normale aardappel. Wél bevat de zoete aardappel net wat meer koolhydraten dan de normale aardappel, dus het is net wat je wil qua smaak en wat je nodig hebt qua voedingsstoffen! Met zoete aardappel kan je in ieder geval tal van gerechten maken.

In dit gerecht gaan we voor een gepofte zoete aardappel, die we vullen met een frisse pico de gallo, pittige chipotle mayonaise en mals gebakken biefstuk. Naast gepofte zoete aardappel kan je zoete aardappel ook combineren met een smakelijk stoofpotje, gebruiken als basis voor een stamppot of er een romig soep recept van maken. Zo is deze zoete aardappelsoep met brood lekker én makkelijk om te maken. Perfect om jezelf mee op te warmen na een lange wandeling in de natuur op een typische winterdag! Of wat dacht je van deze zoete aardappelstamppot met halloumi? Een makkelijke stamppot die in slechts 20 minuten op tafel staat. De combinatie van zoute halloumi met de zachte zoete aardappel, zongedroogde tomaten en frisse spinazie zorgt voor een smaakbom! Deze zoete aardappel stoof is nog zo’n voorbeeld van een smaakvolle maaltijd met zoete aardappel. De bereiding van dit recept kost je weinig moeite en perfect voor een drukke, doordeweekse avond. Eén ding is zeker: zoete aardappelen kan je dus overal in verwerken!

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via