In samenwerking met:
Geroosterde Kikkererwten Met Gember En Kurkuma1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Geroosterde kikkererwten met kurkuma en gember

Het heeft veel weg van borrelnootjes, maar deze knapperige kikkererwten uit de oven zijn een voedzamere variant! Lekker op smaak gebracht met ingrediënten als kurkuma en gember voor een spicy touch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Geroosterde kikkererwten met kurkuma en gember

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Dep de kikkererwten goed droog met keukenpapier of een theedoek. Verwijder de losse schillen van de kikkererwten.
2
Meng de kikkererwten in een schaal met de olijfolie en het zout. Zorg ervoor dat alle kikkererwten zijn bedekt met olijfolie en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de kikkererwten 30 min. in de oven. Schud elke 10 min. om.
3
Haal de kikkererwten uit de oven, verdeel evenredig de gemalen kurkuma en gemberpoeder over de kikkererwten, schud door elkaar en rooster de kikkererwten 5-10 min. extra krokant in de oven. Serveer direct voor de beste smaak.

Bewaartip: laat de kikkererwten na het bakken goed afkoelen en bewaar in een afgesloten zak of bak. Ze blijven maximaal 1 week goed én knapperig!

Het gouden kruid: kurkuma

Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een specerij dat al eeuwenlang wordt gebruikt in keukens en traditionele geneeskunde over de hele wereld. Het staat bekend om zijn felgele kleur, aardse smaak en talrijke gezondheidsvoordelen. Kurkuma wordt gewonnen uit de wortel van de Curcuma longa-plant, die voornamelijk groeit in Zuid-Azië.

Waar komt kurkuma vandaan?

De geelwortel komt oorspronkelijk uit India en wordt daar al duizenden jaren gebruikt in de Ayurveda, een traditionele Indiase geneeswijze. Tegenwoordig wordt het ook veel geteeld in landen als China, Indonesië en Thailand. India is nog steeds de grootste producent en consument van kurkuma ter wereld.

In welke keukens is kurkuma populair?

Kurkuma is een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken en vormt de basis van veel currygerechten. Ook in andere Aziatische en Midden-Oosterse keukens wordt kurkuma veel gebruikt, bijvoorbeeld in Indonesische rendang of Thaise gele curry

Waar kun je kurkuma voor gebruiken?

  • In de keuken: kurkuma wordt vaak gebruikt in curry’s, soepen, rijstgerechten en marinades. Ook wordt het toegevoegd aan smoothies of thee, zoals de bekende golden milk met kurkuma, melk en specerijen.
  • Als natuurlijke kleurstof: door de intense gele kleur wordt kurkuma gebruikt om rijst, pasta en zelfs kaas een warme tint te geven.
  • Voor de gezondheid: kurkuma bevat curcumine, een stof met ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt vaak verwerkt in supplementen en theeën.

Of je kurkuma nu gebruikt voor de smaak, de kleur of de gezondheidsvoordelen, dit gouden kruid is een waardevolle toevoeging aan je keuken!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.