Het heeft veel weg van borrelnootjes, maar deze knapperige kikkererwten uit de oven zijn een voedzamere variant! Lekker op smaak gebracht met ingrediënten als kurkuma en gember voor een spicy touch.
Bewaartip: laat de kikkererwten na het bakken goed afkoelen en bewaar in een afgesloten zak of bak. Ze blijven maximaal 1 week goed én knapperig!
Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een specerij dat al eeuwenlang wordt gebruikt in keukens en traditionele geneeskunde over de hele wereld. Het staat bekend om zijn felgele kleur, aardse smaak en talrijke gezondheidsvoordelen. Kurkuma wordt gewonnen uit de wortel van de Curcuma longa-plant, die voornamelijk groeit in Zuid-Azië.
De geelwortel komt oorspronkelijk uit India en wordt daar al duizenden jaren gebruikt in de Ayurveda, een traditionele Indiase geneeswijze. Tegenwoordig wordt het ook veel geteeld in landen als China, Indonesië en Thailand. India is nog steeds de grootste producent en consument van kurkuma ter wereld.
Kurkuma is een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken en vormt de basis van veel currygerechten. Ook in andere Aziatische en Midden-Oosterse keukens wordt kurkuma veel gebruikt, bijvoorbeeld in Indonesische rendang of Thaise gele curry
Of je kurkuma nu gebruikt voor de smaak, de kleur of de gezondheidsvoordelen, dit gouden kruid is een waardevolle toevoeging aan je keuken!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment