Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Dep de kikkererwten goed droog met keukenpapier of een theedoek. Verwijder de losse schillen van de kikkererwten.
2
Meng de kikkererwten in een schaal met de olijfolie en het zout. Zorg ervoor dat alle kikkererwten zijn bedekt met olijfolie en zout. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de kikkererwten 30 min. in de oven. Schud elke 10 min. om.
3
Haal de kikkererwten uit de oven, verdeel evenredig de gemalen kurkuma en gemberpoeder over de kikkererwten, schud door elkaar en rooster de kikkererwten 5-10 min. extra krokant in de oven. Serveer direct voor de beste smaak.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.