Korean Bbq Beef Rice Stack2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Korean BBQ beef rice stack

Dit recept is perfect voor wie houdt van de Koreaanse keuken, maar geen zin heeft in ingewikkelde recepten. Door het gebruik van een dessert ring of springvorm krijgt het geheel een strakke, gelaagde uitstraling, ideaal voor een diner dat er net zo goed uitziet als dat het smaakt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Korean BBQ beef rice stack

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat volledig afkoelen.
2
Snijd ondertussen de biefstuk in kleine blokjes. Pel en hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook, sojasaus, honing, gochujang en biefstuk toe aan een kom, meng en laat 10 min. marineren.
3
Verwarm een pan zonder olie of boter en bak de biefstuk 5 min. op hoog vuur.
4
Snijd de komkommer in plakjes en de bosui in dunne ringen. Snijd de jalapeño in plakjes.
5
Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de eieren tot het eiwit gestold is, laat de eidooiers heel. Dit duurt ongeveer 3 min.
6
Pak de kookring. Verdeel de rijst erin en druk de rijst stevig aan. Verdeel de geraspte wortel en plakjes komkommer over de rijst. Schep de gebakken biefstuk erop. Verdeel de bosui hierover en leg het spiegelei bovenop. Garneer met de jalapeño en sesamzaadjes. Verwijder de ring voorzichtig. Herhaal deze stap voor het volgende bord en serveer.

Hier staat de Koreaanse keuken om bekend!

Gerechten uit de Koreaanse keuken zijn flink in opmars, ook in ons eigen kikkerlandje. Steeds vaker zie je in gerechten misschien wel ingrediënten voorbijkomen als kimchi of gochujang, twee belangrijke ingrediënten in de Koreaanse keuken. Ook koken ze in Korea vaak met gochugaru (Koreaanse chilivlokken), doenjang (gefermenteerde sojabonenpasta), gan-jang (sojasaus) en jeotgal (gefermenteerde zeevruchten).

De Koreaanse keuken staat bekend om het fermenteren van veel verschillende ingrediënten, zoals bijvoorbeeld groenten waar ze kimchi van maken. Met (zelfgemaakte) kimchi maak je de lekkerste gerechten. Denk aan een kimchi tosti of een kimchi burger of ga voor een echte Koreaanse klassieker en maak kimchi jjigae. Dit is een stoofgerecht met onder andere kimchi, varkensvlees en verschillende smaakmakers zoals gochujang, rijstazijn en sojasaus.

Veel gerechten uit Korea hebben de inmiddels welbekende umami-smaak én ze zijn veelal (licht) pittig en goed kruidig. Vaak wordt rijst als basis gebruikt, wat vaak wordt aangevuld met soep, vlees of stoofpotjes. Daarnaast worden bij veel gerechten bijgerechten geserveerd. Denk aan kimchi, groenten, vis of pannenkoekjes. Een voorbeeld is deze hartige Koreaanse vispannenkoek met garnalen. Lekker als lunch, maar ook heerlijk om met elkaar te delen als bijgerecht bij een heerlijk en uitgebreid diner.

Ondanks de rijke smaken is de Koreaanse keuken helemaal niet ongezond, in tegendeel zelfs. De gerechten zijn voedzaam en licht verteerbaar, bevatten magere eiwitten en vaak relatief veel groenten. Allemaal dingen die passen in een evenwichtig voedingspatroon!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via