Getoast Briochebrood Met Gepocheerd Ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Getoast briochebrood met gepocheerd ei

Knapperig, luchtig en romig, dit lunchgerecht heeft het allemaal! Met geroosterd briochebrood, op smaak gemaakt met uien- en knoflookpoeder, afgetopt met frisse veldsla, knapperig ontbijtspek en een zacht gepocheerd eitje geeft het een ware smaakexplosie in de mond.  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Getoast briochebrood met gepocheerd ei

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het briochebrood in 8 plakken van 2 cm.
2
Verwarm een pan met ½ van de ongezouten roomboter en bak ½ van het briochebrood in 6 min. goudbruin. Draai halverwege om en voeg ½ van het Verstegen Uienpoeder en ½ van het Verstegen Knoflookpoeder toe. Herhaal deze stap met ½ van de overige ongezouten roomboter en het overige briochebrood, overige Verstegen Uienpoeder en overige Verstegen Knoflookpoeder.
3
Verdeel het ontbijtspek over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 10 min. in de oven. Snijd de tuinkers los.
4
Verwarm ondertussen een pan met het water en ½ van de witte wijnazijn tot net onder het kookpunt. Maak met behulp van een garde een draaikolk in het water en pocheer 4 eieren 3 min., voeg deze één voor één toe aan de pan.
5
Verwarm het overige witte wijnazijn met het warme water in een steelpan. Splits de overige eieren en houd de eidooiers apart.
6
Voeg de eidooiers toe aan de pan met azijn en klopt dit tot yoghurtdikte met behulp van een garde. Roer de overige ongezouten roomboter en Verstegen Nootmuskaat gemalen erdoor.
7
Verdeel de veldsla en het krokante ontbijtspek over het briochebrood en leg hier het gepocheerde ei op. Schep de Hollandaise saus over het ei en garneer met de tuinkers.

Variatietip: wil je het recept vegetarisch maken? Vervang dan het ontbijtspek door zongedroogde tomaat. 

Luchtig en veelzijdig: briochebrood 

Briochebrood is een heerlijk zacht en luchtig brood met een licht zoete smaak. Dit Franse brood staat bekend om zijn rijke samenstelling, waarin boter en eieren een grote rol spelen. Door deze ingrediënten krijgt brioche zijn herkenbare zachte structuur en volle smaak. Het wordt vaak gegeten als luxebrood bij het ontbijt, maar is ook perfect voor zowel zoete als hartige gerechten. 

Hoe eet je briochebrood? 

Brioche is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gegeten. Vers uit de oven is het al een traktatie, maar je kunt het ook beleggen met jam, chocoladepasta of roomboter. Daarnaast is brioche ideaal voor wentelteefjes, omdat het de eieren en melk goed absorbeert zonder uit elkaar te vallen. Ook bij een high tea of als basis voor een broodpudding komt brioche goed tot zijn recht. 

Hartige en zoete varianten 

Naast de klassieke versie bestaan er veel varianten van briochebrood. Zo wordt het in Frankrijk soms verrijkt met stukjes chocolade of rozijnen. In de Verenigde Staten is brioche populair als basis voor een luxe hamburgerbroodje. Daarnaast leent het zich uitstekend voor hartige gerechten, zoals een brioche tosti met kaas en ham of als broodje met steak en gekarameliseerde ui

Briochebrood zelf maken 

Zelf briochebrood bakken vraagt wat geduld, maar het resultaat is de moeite waard. Door het deeg meerdere keren te laten rijzen, wordt het extra luchtig. De combinatie van bloem, boter, melk, eieren, suiker en gist zorgt voor de karakteristieke smaak en textuur. Probeer eens dit brioche recept met frambozen. Of je nu kiest voor een zoete of hartige variant, briochebrood blijft een veelzijdige klassieker die bij elke maaltijd past! 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via