Hamburgers met een Grieks tintje! Romige tzatziki met knapperige groenten en frisse dille: een klein beetje Griekenland zo bij jou op je bord. Zo waan je je al in 20 minuten in het zonnige land, klinkt goed toch?
Op zijn tijd is een burger ontzettend lekker om te maken. Zo’n goede burger met vlees, vis of een vega alternatief, geserveerd op een wat aangebakken broodje en natuurlijk met frietjes. Er zijn wel honderden recepten om te proberen, dus wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje!
Met vlees kan je alle kanten op! Je kan voor een klassieke hamburger gaan, maar ons advies: doe het goed! Ga bijvoorbeeld voor deze heerlijke chimichurriburger met postelein. We kiezen voor chimichurriburgers wat eens iets anders is dan standaard burgers. De burgers maken we compleet met augurk, rode ui, kaas, ontbijtspek en postelein. Ook lekker: een zelfgemaakte kroketburger. Je hebt er vast wel eens eentje op bij de grote gele M, maar je kan het ook gewoon zelf maken! Kost wat meer tijd, maar het is het meer dan waard.
Eet je wekelijks vis? Verwerk het voor een twist eens in een burger! Ga aan de slag met deze heerlijke tonijnburger met mediterrane smaken. Zo voegen we er kappertjes, citroen, pesto en aubergine aan toe. Deze ultieme zalm-garnalenburger is ook verrukkelijk. Binnen een half uurtje heb je de burgers al gemaakt. Eerst bakken we ze even in de pan, vervolgens in de oven. Zo drogen ze niet uit én worden ze lekker mals.
Vegetarische burgers saai? Nee hoor! Deze vegaburger met gegilde aubergine bewijst het tegendeel. De burgers maken we af met romige mozzarella, gegrilde aubergine en frisse romatomaten. Het is ook lekker om je eigen vega burger te maken. Zo is deze bietenburger ontzettend lekker en ook nog eens vullend door de vulling van couscous.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment