Pittige Makreelcouscous Met Sugarsnaps
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pittige makreelcouscous met sugar snaps

Met dit recept voor couscous zet je binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd vol groenten op tafel. We mengen de couscous met sugar snaps, komkommer, mais en een olie van peterselie. Voeg er nog makreel in tomatensaus aan toe en je hebt een volwaardige maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pittige makreelcouscous met sugar snaps

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan water aan de kook voor de sugar snaps. Dop beide uiteinden van de sugar snaps en trek daarbij ook de harde draad eruit.
2
Halveer de komkommer en snijd in schuine plakken. Halveer de cherrytomaten en olijven. Laat de mais uitlekken op een zeef.
3
Breng de groentebouillon aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en dek de pan af. Laat 10 min. staan.
4
Kook de sugar snaps in 6 min. beetgaar. Pluk de takjes peterselie en voeg de helft samen met de olijfolie in een hoge maatbeker. Pureer met een staafmixer tot een gladde olie. Hak de resterende peterselie grof.
5
Meng de couscous met de sugar snaps, komkommer, cherrytomaten, zwarte olijven, mais en driekwart van de peterselie olie.
6
Verdeel de couscous over de borden. Steek de makreelfilet tussen de couscous. Maak het gerecht af met de rest van de peterselie olie en gehakte peterselie.

Wat is couscous?

Couscous valt binnen de productgroep granen. Het wordt namelijk gemaakt door tarwebloem fijn te wrijven met water. Vervolgens wordt het gedroogd. Zo ontstaat er met slechts twee ingrediënten couscous! Oorspronkelijk komt couscous uit Noord-Afrika, maar in andere delen van Afrika wordt het veel gegeten en zijn er talloze variaties te vinden.

Meer recepten met couscous

Je kunt couscous in allerlei soorten gerechten verwerken. Het kan de basis zijn van een recept, zoals in de pittige makreelcouscous, maar je kunt ook groenten vullen met couscous. Vul bijvoorbeeld je pompoen met couscous, pijnboompitten, feta en spinazie en je hebt een verrukkelijk ovengerecht. Of wat dacht je van gevulde courgette met couscous en geitenkaas? Dankzij de groenten en volkoren couscous is het een voedzame en verantwoorde maaltijd.

Wat zijn sugar snaps?

Sugar snaps lijken het meest op een kruising tussen peultjes en doperwten. De groente valt onder de verse peulvruchten die je helemaal kunt opeten. Ze zijn lekker knapperig en wat zoeter van smaak. Ook wanneer je de sugar snaps bereid, blijven ze knapperig en mooi groen van kleur.

Hoe maak je sugar snaps schoon?

Om sugar snaps schoon te maken, verwijder je de uiteinden van de peulen door ze af te snijden. Daarna kun je eventuele draden aan de zijkanten verwijderen door ze af te trekken. Spoel de sugar snaps vervolgens af onder stromend water om ze schoon te maken.

Hoe lang moeten sugar snaps koken?

Om sugar snaps te koken, breng je een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de sugar snaps toe en kook ze gedurende 2-3 minuten tot ze heldergroen en knapperig zijn. Giet de sugar snaps af en spoel ze kort af onder koud water om het kookproces te stoppen.

Meer recepten met sugar snaps

Vervang eens vaker sperziebonen of peultjes voor sugar snaps om een zoetere twist te geven aan een gerecht. Of ga op zoek naar een recept en probeer het uit. Kies bijvoorbeeld voor Koreaanse noedels met biefstuk, bimi & sugar snaps. De knapperige groenten, het malse vlees en een zelfgemaakte saus geven de noedels een lekkere twist. Niet veel tijd in de avond? Maak dan eens een traybake met makreel en groene groenten. Alle ingrediënten worden op één bakplaat bereid. Van sugar snaps en groene aspergetips tot bimi en edamameboontjes, dit recept serveer je zó op tafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via