Met dit recept voor couscous zet je binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd vol groenten op tafel. We mengen de couscous met sugar snaps, komkommer, mais en een olie van peterselie. Voeg er nog makreel in tomatensaus aan toe en je hebt een volwaardige maaltijd!
Couscous valt binnen de productgroep granen. Het wordt namelijk gemaakt door tarwebloem fijn te wrijven met water. Vervolgens wordt het gedroogd. Zo ontstaat er met slechts twee ingrediënten couscous! Oorspronkelijk komt couscous uit Noord-Afrika, maar in andere delen van Afrika wordt het veel gegeten en zijn er talloze variaties te vinden.
Je kunt couscous in allerlei soorten gerechten verwerken. Het kan de basis zijn van een recept, zoals in de pittige makreelcouscous, maar je kunt ook groenten vullen met couscous. Vul bijvoorbeeld je pompoen met couscous, pijnboompitten, feta en spinazie en je hebt een verrukkelijk ovengerecht. Of wat dacht je van gevulde courgette met couscous en geitenkaas? Dankzij de groenten en volkoren couscous is het een voedzame en verantwoorde maaltijd.
Sugar snaps lijken het meest op een kruising tussen peultjes en doperwten. De groente valt onder de verse peulvruchten die je helemaal kunt opeten. Ze zijn lekker knapperig en wat zoeter van smaak. Ook wanneer je de sugar snaps bereid, blijven ze knapperig en mooi groen van kleur.
Om sugar snaps schoon te maken, verwijder je de uiteinden van de peulen door ze af te snijden. Daarna kun je eventuele draden aan de zijkanten verwijderen door ze af te trekken. Spoel de sugar snaps vervolgens af onder stromend water om ze schoon te maken.
Om sugar snaps te koken, breng je een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de sugar snaps toe en kook ze gedurende 2-3 minuten tot ze heldergroen en knapperig zijn. Giet de sugar snaps af en spoel ze kort af onder koud water om het kookproces te stoppen.
Vervang eens vaker sperziebonen of peultjes voor sugar snaps om een zoetere twist te geven aan een gerecht. Of ga op zoek naar een recept en probeer het uit. Kies bijvoorbeeld voor Koreaanse noedels met biefstuk, bimi & sugar snaps. De knapperige groenten, het malse vlees en een zelfgemaakte saus geven de noedels een lekkere twist. Niet veel tijd in de avond? Maak dan eens een traybake met makreel en groene groenten. Alle ingrediënten worden op één bakplaat bereid. Van sugar snaps en groene aspergetips tot bimi en edamameboontjes, dit recept serveer je zó op tafel.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment