Breng een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd apart.
2
Voeg het gehakt samen met 2/3 van de harissa, het ei, peper en zout en de panko in een kom. Mix goed tot een geheel. Draai vervolgens met je handen 8 gelijke gehaktballen van het mengsel met een doorsnee van ongeveer 5 cm. Verhit 1/3 van de olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballen goudbruin op laag vuur. Keer regelmatig om.
3
Snijd ondertussen de aubergine in plakken. Verhit ½ van de overige olijfolie in een grillpan en gril de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
4
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers uit. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. Voeg de parelcouscous toe met de overige harissa, de gegrilde aubergine en gehaktballen. Mix alles goed door elkaar en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verbrokkel de feta en hak de peterselie fijn. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de feta, peterselie en granaatappelpitjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.