Print opties

Sluiten

Hele kip uit de airfryer

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de airfryer voor op 200ºC. Maak de aardappelen schoon, maar schil ze niet en snijd in blokjes.
2
Meng de olijfolie in een grote kom met peper en zout naar smaak. Rasp de helft van de gele schil van de citroen en voeg samen met het sap van de citroen toe aan de olie. Roer door en voeg de aardappelblokjes toe en meng door elkaar. Schep de aardappelblokjes in het mandje van de airfryer en bak in 20 min. goudbruin. Haal de aardappeltjes uit de airfryer.
3
Bestrooi ondertussen de kip met peper en zout. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en hak fijn. Mix de kruiden samen met de geitenkaas en de rasp van de gele schil van de overige citroen tot een gladde massa. Vul de buikholte van de kip met het geitenkaasmengsel.
4
Besmeer de buitenkant van de kip met 2/3 van de boter en leg de kip in het mandje van de airfryer. Zet de temperatuur op 170ºC en bak 20 à 25 min. Voeg de laatste 10 min. de aardappelblokjes toe om deze weer op te warmen.
5
Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 6 à 8 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en schep de sperziebonen om met 1/3 van de boter. Serveer de kip met de aardappelblokjes en sperziebonen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.