Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Sauzen & smeersels
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Voorkeur
Lekker snel < 20 minuten
Medium 20 - 40 minuten
Uitgebreid > 40 minuten
Alle recepten
Lifestyle
Evenementen
Over ons
Aanmelden
Recepten
Lifestyle
Evenementen
Aanmelden
Home
Recepten
Snert met roggebrood & spek
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Hoofdgerechten
Opslaan
10
Snert met roggebrood & spek
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
2 sjalotten, gesnipperd
¼ knolselderij
1 prei
1 winterpeen
1 knoflook
10 gr Italiaanse kruidenmix, fijngehakt
2 el olie
1 l water
2 groentebouillonblokjes
400 gr extra fijne doperwtjes
4 runderbraadworsten
100 gr magere spekblokjes
Peper en zout
100 gr Fries roggebrood
Keukenbenodigdheden
Kookpan
Koekenpan
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Fruit de sjalot, knolselderij, prei, peen, knoflook en Italiaanse kruiden in 2 eetlepels olie.
2
Voeg water en bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de doperwten toe en kook nog 10 minuten.
3
Bak intussen de braadworsten in 13 minuten gaar op middelhoog vuur. Bak in een andere koekenpan de spekblokjes uit tot ze krokant zijn.
4
Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
5
Snijd de braadworst in plakjes. Serveer de soep met roggebrood, spekblokjes en plakjes worst.
Meer inspiratie
Bekijk meer
Hoofdgerechten
Witlofsoep met ham en zelfgemaakte croutons
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Courgette-broccolisoep met en oude kaas-knoflookcroutons
10 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Aardappelsoep met truffeltapenade
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Preisoep met aardappel en krokant gebakken spek
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Minestronesoep met kip en groenten
20 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Pindasoep met pompoen en gember
15 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Mosterdsoep met spek
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Gevulde maaltijdsoep: Pasta e fagioli
25 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Groentesoep met broccoli, prei en courgette
15 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten
10 min
Opslaan
Allergenen
Dit recept bevat de volgende allergenen:
Gluten
Selderij
Voedingswaarden
Per 1 persoonsportie
Voedingswaarden
Aanmelden
Vind je dit leuk?
38
3
Reacties
Plaats nieuwe reactie
Els
Reageer
op Els
Jennifer van Eatertainment
Reageer
op Jennifer van Eatertainment
tonvangils
Reageer
op tonvangils
Jennifer van Eatertainment
Reageer
op Jennifer van Eatertainment
Liesbeth
Reageer
op Liesbeth
Jennifer van Eatertainment
Reageer
op Jennifer van Eatertainment
José
Reageer
op José
Jennifer van Eatertainment
Reageer
op Jennifer van Eatertainment
Mieke
Reageer
op Mieke
Jennifer van Eatertainment
Reageer
op Jennifer van Eatertainment
Geef een reactie
undefined
Reactie plaatsen
Over dit recept
Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis
Gemaakt door Eatertainment
Delen via
Reacties
Plaats nieuwe reactie