Snert Met Roggebrood Spek
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Snert met roggebrood & spek

Snert is één van Nederlands meest favoriete wintergerechten. Een flinke kom na een stevige boswandeling, een fiks sneeuwballengevecht of misschien wel na de nieuwsjaarduik; snert zorgt ervoor dat je weer heerlijk warm wordt. Een klassieker in een nieuw jasje: geef ‘m een twist door het toevoegen van een Italiaanse kruidenmix.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept snert met roggebrood & spek

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Fruit de sjalot, knolselderij, prei, peen, knoflook en Italiaanse kruiden in 2 eetlepels olie.
2
Voeg water en bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de doperwten toe en kook nog 10 minuten.
3
Bak intussen de braadworsten in 13 minuten gaar op middelhoog vuur. Bak in een andere koekenpan de spekblokjes uit tot ze krokant zijn.
4
Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
5
Snijd de braadworst in plakjes. Serveer de soep met roggebrood, spekblokjes en plakjes worst.

Snert is het ultieme winterrecept. Deze stevige Nederlandse erwtensoep krijgt in dit recept een kleine twist door o.a. Italiaanse kruiden te gebruiken. Ultiem comfort food om bij op te warmen. Dit recept is een heerlijke variatie op de klassieker. Uiteraard voorzien van stevig roggebrood en het ziltige ontbijtspek. Voor wie ga jij deze winterse soep maken?

Tip! Maak de erwtensoep vegetarisch door de worst en spekjes te vervangen door vegetarische varianten van beiden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via