Zin in een snel, maar verrukkelijk lunchgerecht? Kijk niet verder, ga aan de slag met dit recept! De basis voor dit recept zijn matzes. Als topping gebruiken wij pompoenhummus, babyspinazie, een sappige, gegrilde paprika en niet te vergeten: witte kaas. Supermakkelijk om te maken!
Matzes lijken veel op crackers, maar eigenlijk is het ongedesemd brood van water en meel. Niet te zout en niet te vet én zonder suikers. Het eten van matzes is een Joodse traditie. In het Jodendom wordt namelijk tijdens Pesach – een van de belangrijkste feestdagen van deze religie – de Joodse slavernij en de uittocht uit Egypte herdacht. Door matzes te eten tijdens Pesach, staan gelovige Joden stil bij het feit dat hun verre voorouders moesten vluchten. Zo snel, dat het brood dat ze maakten, niet kon rijzen. Wist je dat matzes voeger vierkant waren? Dit verwees naar de tegels die de Joden tijdens de ballingschap in Egypte bakten. Tegenwoordig zijn ze rond en in diverse formaten te koop.
Wanneer de Joden Pesach vieren, vieren wij Pasen. Hierdoor serveren we vaak bij een paasontbijt of paasbrunch matzes. Ook tijdens de borrel mogen matzes niet ontbreken. Wij hebben een heerlijke klassieke borrelplank van Eatertainer Anniek vol verrukkelijke recepten. Zo heb je naast een zoet matzes recept ook andere hapjes als komkommerrolletjes met rosbief en groene asperges en pittige gehaktballetjes.
Naast dit verrukkelijke recept voor matzes met pompoenhummus, hebben we nog meer recepten waarin matzes de basis is. Wat dacht je van flammkuchen van matzes met gerookte zalm? Een heerlijk lunchrecept waarin de matzes worden belegd met een laagje crème fraîche, gerookte zalm en groene asperges. Deze mini matzes zijn juist weer zoet belegd met slagroom, framboos en witte chocolade. Extra feestelijk en iedereen gaat hier zeker van genieten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment