In samenwerking met:
Matzes Met Pompoenhummus, Spinazie En Gegrilde Paprika
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Matzes met pompoenhummus, spinazie en gegrilde paprika

Zin in een snel, maar verrukkelijk lunchgerecht? Kijk niet verder, ga aan de slag met dit recept! De basis voor dit recept zijn matzes. Als topping gebruiken wij pompoenhummus, babyspinazie, een sappige, gegrilde paprika en niet te vergeten: witte kaas. Supermakkelijk om te maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept matzes met pompoenhummus, spinazie en gegrilde paprika

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verhit de grillpan op hoog vuur. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Gril de paprika 2 tot 3 min. per kant. Snijd vervolgens in lange repen.
2
Meng de balsamico azijn, honing en olijfolie tot een dressing. Maak de babyspinazie aan met de dressing.
3
Verdeel de pompoenhummus over de matzes crackers. Verdeel de spinazie en paprika over de hummus. Verkruimel de witte kaas en verdeel over de spinazie. Maak het geheel af met tuinkers.

Wat zijn matzes en waar komt het vandaan?

Matzes lijken veel op crackers, maar eigenlijk is het ongedesemd brood van water en meel. Niet te zout en niet te vet én zonder suikers. Het eten van matzes is een Joodse traditie. In het Jodendom wordt namelijk tijdens Pesach – een van de belangrijkste feestdagen van deze religie – de Joodse slavernij en de uittocht uit Egypte herdacht. Door matzes te eten tijdens Pesach, staan gelovige Joden stil bij het feit dat hun verre voorouders moesten vluchten. Zo snel, dat het brood dat ze maakten, niet kon rijzen. Wist je dat matzes voeger vierkant waren? Dit verwees naar de tegels die de Joden tijdens de ballingschap in Egypte bakten. Tegenwoordig zijn ze rond en in diverse formaten te koop.

Wanneer de Joden Pesach vieren, vieren wij Pasen. Hierdoor serveren we vaak bij een paasontbijt of paasbrunch matzes. Ook tijdens de borrel mogen matzes niet ontbreken. Wij hebben een heerlijke klassieke borrelplank van Eatertainer Anniek vol verrukkelijke recepten. Zo heb je naast een zoet matzes recept ook andere hapjes als komkommerrolletjes met rosbief en groene asperges en pittige gehaktballetjes.

Nog meer recepten met matzes

Naast dit verrukkelijke recept voor matzes met pompoenhummus, hebben we nog meer recepten waarin matzes de basis is. Wat dacht je van flammkuchen van matzes met gerookte zalm? Een heerlijk lunchrecept waarin de matzes worden belegd met een laagje crème fraîche, gerookte zalm en groene asperges. Deze mini matzes zijn juist weer zoet belegd met slagroom, framboos en witte chocolade. Extra feestelijk en iedereen gaat hier zeker van genieten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via